Έρχεται το πρώτο ηλεκτρικό Skoda SUV

Όταν είδαμε το πρωτότυπο Skoda Vision E σκεφτήκαμε πως είναι ένα πολύ ωραίο SUV αυτοκίνητο, γεμάτο τεχνολογία, το οποίο όμως δύσκολα θα το δούμε στην παραγωγή. Τελικά η τσέχικη μάρκα έρχεται να μας διαψεύσει λίγο καιρό μετά, αφού ανακοίνωσε πως το Vision E θα περάσει στην παραγωγή και μάλιστα αρκετά σύντομα και συγκεκριμένα το 2020.

Δείτε ακόμη: Πλούσιοι μισθοί για τους εργαζόμενους της Skoda

Και όπως διατείνονται στη Skoda δεν θα κάνουν… εκπτώσεις σε σχέση με το πρωτότυπο (το οποίο βλέπουμε στην πιο πάνω εικόνα) ούτε στην εμφάνιση, ούτε στην τεχνολογία, καθώς θα δανείζεται αρκετά στοιχεία από αυτό, ενώ θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Αυτό θα είναι και ένα από τα πέντε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει η Skoda μέχρι το 2020, προκειμένου να έχει μία γκάμα φιλικότερη προς το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης: Γιατί να μην πιάνετε την αντλία από το βενζινάδικο;

Θυμίζουμε πως το μήκος του αμαξώματος του πρωτότυπου μοντέλου της Skoda ήταν στα 4,64 μ. και στα 1,92 μ. το πλάτος, ελαφρώς πιο κοντό αλλά και πιο πλατύ από το Kodiaq. Μηχανικά εξοπλιζόταν με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, τα οποία συνδυαστικά απέδιδαν 300 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store