Έρχονται τα drones που θα επισκευάζουν λακκούβες

Σίγουρα στο μέλλον πολλά θα αλλάξουν όσον αφορά στην αυτοκίνηση αλλά και στην καθημερινότητά μας με το αυτοκίνητο και όχι μόνο. Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει ήδη να μας χτυπά την πόρτα, οι μηχανικοί ανησυχούν πως θα χάσουν τη δουλειά τους και οι επαγγελματίες οδηγοί ανησυχούν πως θα αντικατασταθούν από την αυτόνομη οδήγηση.

Δείτε ακόμη: Γνωρίζετε τι σημαίνει το βελάκι στην ένδειξη καυσίμου;

Πλέον θα πρέπει να ανησυχούν όπως φαίνεται και τα συνεργεία επισκευής των δρόμων, αφού το Πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία, ετοιμάζει drones που θα επισκευάζουν λακκούβες. Πως θα γίνεται αυτό; Τα μη επανδρωμένα, ιπτάμενα drones θα σκανάρουν διαρκώς τους δρόμους και όταν βρίσκουν μία λακκούβα θα στέλνουν τις συντεταγμένες σε άλλα drones.

Τα τελευταία θα… επισκέπτονται τις λακκούβα και θα τις σκανάρουν με ακρίβεια προκειμένου να δημιουργήσουν σε τρισδιάστατο εκτυπωτή το κομμάτι με το οποίο θα μπαλωθεί η κακοτεχνία στον δρόμο. Και το καλύτερο όλων είναι πως η επισκευή θα διαρκεί μόλις ένα λεπτό!

Διαβάστε επίσης: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αντηλιακές μεμβράνες

Η ιδέα αυτή αποτελεί μέρος ενός προγράμματος το οποίο κοστίζει περίπου 30.000.000 ευρώ και σύμφωνα με το πανεπιστήμιο μελετάται και η περαιτέρω χρήση των drones σε εργασίες όπως η αλλαγή λάμπας σε κολώνες φωτισμού κλπ. Το πρόγραμμα έχει ακόμη περίπου δυόμιση χρόνια μέχρι την ολοκλήρωσή του, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις το 2050 θα είναι έτοιμο για εφαρμογή.

Get it on Google Play Download on the App Store