Έρευνα: Οι τιμές καυσίμων σε Ευρώπη και Ελλάδα

Προφανώς όλοι έχουμε βιώσει στο πετσί μας την ακρίβεια στα καύσιμα, καθώς αναγκαζόμαστε να βάζουμε καύσιμο στο αυτοκίνητό μας με τιμές διπλάσιες από ότι στις αρχές της χιλιετίας. Το ακόμη πιο εξοργιστικό όμως είναι να βλέπεις τη χώρα σου να είναι από τις πιο ακριβές στην Ευρώπη, στον τομέα των καυσίμων, τη στιγμή που οι μισθοί παραπαίουν…

Δείτε ακόμη: Πως να αλλάξεις ταχύτητα χωρίς συμπλέκτη (+video)

Και οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Έτσι, σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης, η μέση τιμή της super αμόλυβδης (αυτή είναι η βενζίνη που έχει συμπεριληφθεί στην ευρωπαϊκή έρευνα) στην χώρα μας είναι στα 1,746 ευρώ/λίτρο. Από την άλλη το πετρέλαιο κίνησης είναι στα 1,472 ευρώ ανά λίτρο. Την ίδια στιγμή οι τιμές αυτές στην Πολωνία είναι στα 1,19 ευρώ/λίτρο και για τα δύο καύσιμα, ενώ στο Λουξεμβούργο 1,24 και 1,17 αντίστοιχα.

Και στην Ισπανία όμως οι τιμές των καυσίμων είναι αισθητά πιο χαμηλές, με την super αμόλυβδη να είναι στα 1,34 ευρώ/λίτρο και το πετρέλαιο κίνησης στα 1,29 ευρώ/λίτρο. Την ίδια στιγμή, οι Γερμανοί με τη σαφώς ανώτερη οικονομία και τους υψηλότερους μισθούς, από αυτούς της χώρας μας, πληρώνουν 1,56 ευρώ/λίτρο για super αμόλυβδη (20 λεπτά/λίτρο λιγότερο από ότι εμείς), ενώ το diesel τους το πληρώνουν 1,38 ευρώ/λίτρο.

Διαβάστε επίσης: Ζάντες αλουμινίου ή σιδερένιες: Ποιες είναι πιο ανθεκτικές; (+video)

Όσον αφορά στην ακριβότερη χώρα από εμάς στο κόστος βενζίνης, αυτή είναι η Ολλανδία με τιμή στα 1,76 ευρώ/λίτρο για super αμόλυβδη. Από την άλλη, στο πετρέλαιο κίνησης είμαστε σαφώς σε καλύτερη μοίρα, καθώς αρκετές χώρες έχουν υψηλότερη τιμή από εμάς (Ελβετία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία και Ολλανδία).

Get it on Google Play Download on the App Store