Ζάντες αλουμινίου ή σιδερένιες: Ποιες είναι πιο ανθεκτικές; (+video)

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ή έχουμε βρεθεί σε συζητήσεις για τις ζάντες του αυτοκινήτου μας και το πόσο δυνατές είναι. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι ζάντες αλουμινίου προφανώς και είναι πιο όμορφες από τις σιδερένιες, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι το ίδιο ανθεκτικές όσο οι σιδερένιες;

Δείτε ακόμη: Η… έξυπνη πόρτα παρουσιάστηκε 25 χρόνια πριν (+video)

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Την απάντηση μας τη δίνει το κανάλι του youtube Hydraulic Press, το οποίο αρέσκεται στο να λιώνει/διαλύει πράγματα στην υδραυλική πρέσα και αυτή τη φορά είπε να κάνει συγκριτικό ανάμεσα στα δύο είδη ζαντών.

Έτσι θα δούμε πως συμπεριφέρεται μία ζάντα αλουμινίου και μία σιδερένια υπό πίεση… Όπως μας λέει και ο παρουσιαστής του καναλιού, οι ζάντες αλουμινίου αντέχουν περισσότερη πίεση από τις σιδερένιες, συμπεριφέρονται όμως εντελώς διαφορετικά. Και αυτό γιατί το αλουμίνιο ραγίζει και τελικά σπάει, ενώ το σίδερο λυγίζει και παραμορφώνεται αλλά ποτέ δεν σπάει.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλά αυτοκίνητα που προορίζονται για σκληρή χρήση χρησιμοποιούν σιδερένιες ζάντες αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και μετά από ένα σκληρό χτύπημα, αφού δεν θα σπάσουν όπως θα συνέβαινε με αυτές του αλουμινίου.

Βέβαια, σε καθημερινά και σπορ αυτοκίνητα οι ζάντες αλουμινίου είναι η πιο ενδεικτική λύση καθώς πέραν της καλύτερης εμφάνισης είναι και πιο ελαφριές εξασφαλίζοντας έτσι χαμηλότερη κατανάλωση και καλύτερη οδική συμπεριφορά.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019

Δείτε πιο κάτω το σχετικό video.

Get it on Google Play Download on the App Store