Έσπασε τα ταμεία η… θεϊκή Lamborghini Huracan του Πάπα!

Η διάσημη Lamborghini Huracan του Πάπα Φραγκίσκου με τον κορυφαίο V10 κινητήρα που δημιουργήθηκε το 2017 (όπως είχαμε γράψει και στο άρθρο που μπορείτε να δείτε εδώ) από την ιταλική εταιρία σαν φόρος τιμής για την εκκλησιαστική δικαιοδοσία του, δημοπρατήθηκε και έπιασε την απίστευτη τιμή των 715.000 ευρώ στη δημοπρασία της RM Sotheby’s στο Grimaldi Forum στο Monte Carlo.

Δείτε ακόμα: Νέα Mercedes-AMG GT S Roadster με 522 ίππους

Η Lamborghini Huracan LP 580-2 Coupe όπως είναι η πλήρης ονομασίας της, διαθέτει ένα σύνθετο χρώμα λευκού και χρυσού καθώς παραπέμπει στην σημαία της πόλης του Βατικανού, που υιοθετήθηκε το 1929 όταν ο Πάπας Πίος ΧΙ υπέγραψε τη συνθήκη με την Ιταλία που δημιούργησε το ανεξάρτητο κράτος που κυβερνάει η Αγία Έδρα. Βελτιωμένη από το τμήμα Ad Personam, η πισωκίνητη Huracan με την υπογραφή του Πάπα συνδυάζεται με τα χρώματα Bianco Monocerus και Giallo Tiberino.

Ακόμα κι αν η Huracan LP 580-2 είναι το φθηνότερο supercar της ιταλικής εταιρίας αυτοκινήτων, η απόδοση της δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα μεγαλύτερα αδέρφια της. Αποδίδει 580 ίππους και 540 Nm ροπής στους πίσω τροχούς, κάνοντας σε 3,4 δλ το 0-100 χλμ./ώρα. Η τελική της ταχύτητα φτάνει στα 320 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Ferrari 812 Superfast 800 PS «πετάει» στην εθνική (+video)

Το ποσό των 715.000 ευρώ που θα πάρει ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνεργασία με την Lamborghini μέσω της δημοπρασίας, θα διανεμηθεί σε τέσσερις φορείς. Το 70% του ποσού θα κατανεμηθεί σε έναν τόπο που ονομάζεται Nineveh στη Δημοκρατία του Ιράκ. Αυτή είναι μία από τις πόλεις που επιτέθηκαν και πολιορκήθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Το υπόλοιπο 30% θα διανεμηθεί μεταξύ της Amici per il Centrafica Onlus, της Groupe International Chirurgiens Amis de la Main και της κοινοτικής ένωσης Πάπα Ιωάννη XXIII.

Get it on Google Play Download on the App Store