Ετοιμάζεται το πιο πολυτελές Audi A8

Προ των πυλών βρίσκεται μια άκρως πολυτελής έκδοση του Audi A8, η οποία ανακοινώθηκε στο 130ο Annual General Meeting της Audi στη γερμανική πόλη Neckarsulm.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η Audi σκοπεύει να κατασκευάσει την άκρως πολυτελή έκδοση του Α8, κατά τα πρότυπα των Maybach της Mercedes, με την γερμανική μάρκα να ξεκαθαρίζει πως το συγκεκριμένο μοντέλο θα είναι ό,τι πιο πολυτελές και ακριβό θα προσφέρει και θα τοποθετηθεί στο άνω άκρο της γκάμας, ώστε να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με την Bentley Flying Spur.

Δείτε ακόμη: To απίστευτο σύστημα ασφαλείας του Audi A8 (+video)

Είναι μάλιστα πιθανό η νέα αυτή έκδοση να συνδυαστεί με την αναβίωση του ιστορικού ονόματος Horch. Για όσους δεν γνωρίζουν να αναφέρουμε, ότι ο August Horch ήταν ο άνθρωπος που μαζί με τον Salli Herz δημιούργησαν το 1904 την εταιρεία Horch & Cie. Motorwagenwerke AG, πρόγονο της τωρινής Audi και η οποία ήταν μια πολυτελής μάρκα.

Διαβάστε επίσης: H ΑΒΤ βελτιώνει το Audi A8

Προς το παρόν δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι διαφορές του πολυτελούς A8, συγκριτικά με το «απλό», παρόλα αυτά τα πρώτα ψήγματα πληροφόρησης κάνουν λόγο για υπερ-πλήρη εξοπλισμό και διαφορές στην εμφάνιση. Σε ότι αφορά το μηχανικό σύνολο, εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα πρωταγωνιστεί ο W12 twin-turbo των 6.0 λίτρων του VW Group, με την απόδοσή του να αγγίζει το λιγότερο τους 600 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store