To απίστευτο σύστημα ασφαλείας του Audi A8 (+video)

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν τόσα συστήματα ασφαλείας πια, που είναι δύσκολο να τα απαριθμήσεις. Όλα στην φαρέτρα της πρόληψης σύγκρουσης (το γνωστό Pre Collision), ή την ελαχιστοποίηση της ζημιάς σε περίπτωση που αυτή συμβεί. ή αλλιώς Pre Collision. Το Audi A8, ωστόσο, έχει ίσως το πιο ιδιαίτερο από όλα.

Δείτε ακόμη: Τρομακτικά τα αποτελέσματα οπίσθιας σύγκρουσης με 80 χλμ./ώρα (+video)

Εκτός από το αυτόματο φρενάρισμα και την προετοιμασία της καμπίνας σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση (σφίξιμο ζωνών ασφαλείας, υποχώρηση τιμονιού σε ιδεατό σημείο, ρύθμιση καθισμάτων κλπ), το Integillent Drive ξεχωρίζει χάρις σε μια μοναδική λειτουργία: την Pre Sense Side Protection. Σε αυτή, όταν το αυτοκίνητο αντιληφθεί πως επίκειται πλάγια πρόσκρουση, ανυψώνει την πλευρά που θα δεχτεί το χτύπημα μέχρι 8 εκατοστά μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτό συμβαίνει προκειμένου η πλειονότητα της ενέργειας του «μπαμ» να μην διοχετευθεί στις πόρτες και την μεσαία κολόνα, αλλά στο σαφώς ισχυρότερο δομικά πάτωμα της κατασκευής.

Κίνδυνος ανατροπής δεν υπάρχει, καθώς η ηλεκτρονική μονάδα υπολογίζει το βέλτιστο σημείο ανύψωσης της αερανάρτησης βάσει της ταχύτητας του αυτοκινήτου και της γωνίας του αμαξώματος. Για παράδειγμα, στο video ανυψώνεται στο μέγιστο σημείο όντας σταματημένο. Αν βρισκόταν σε κίνηση και εκτελούσε δεξιά στροφή, η ανύψωση θα ήταν σαφώς μικρότερη.

Διαβάστε επίσης: Υποχρεωτικό το 2020 το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης!

Πέρα από το Pre Sense Ride Protection, η ναυαρχίδα του Ίνγκολσταντ προσφέρει το επίσης ξεχωριστό Rim Protection, το οποίο ειδοποιεί ηχητικά τον οδηγό σε περίπτωση που κινδυνεύει να «βρει» στο πεζοδρόμιο και να γρατζουνίσει τις ζάντες, ενώ υπάρχει και το  Remote Garage Pilot που επιτρέπει στον χειριστή να ελέγχει την γερμανική λιμουζίνα μέσω εφαρμογής smartphone, βρίσκοντας μόνη της θέση στάθμευσης!

Get it on Google Play Download on the App Store