Έτσι η Scania δοκιμάζει τα φορτηγά της (+video)

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων που προκαλούνται από τους οδηγούς φορτηγών αυξάνονται. Μόνο το 2018, σημειώθηκαν 11.542 ατυχήματα με επαγγελματικά οχήματα, νούμερο αυξημένο κατά 25% συγκριτικά με οχτώ χρόνια πριν.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πρώτο αυτόνομο φορτηγό της Scania!(+videos)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως έχουν αυξηθεί κατά πολύ τα επαγγελματικά οχήματα που κινούνται πλέον στους δρόμους, με τις κυριότερες αιτίες ατυχήματος η έλλειψη προσοχής, είτε λόγω κόπωσης, είτε (και το πλέον σύνηθες) ενασχόλησης με το κινητό τηλέφωνο! 

Η συνεχής αύξηση των ατυχημάτων έχει αναγκάσει τις εταιρείες κατασκευής να εξελίξουν νέα φορτηγά, τα οποία θα προσφέρουν αυξημένη ενεργητική ασφάλεια, χάρη στα ευφυή ηλεκτρονικά βοηθήματα που θα ενσωματώνουν. Έτσι θα αποφεύγεται κάθε είδους ατύχημα, ενώ η τεχνολογία θα ακολουθεί κατά πολύ αυτή των επιβατικών οχημάτων. Κι ενώ οι δοκιμές πρόσκρουσης των Ι.Χ. οχημάτων δημοσιοποιούνται στα ΜΜΕ, αυτές των φορτηγών μένουν κρυφές! Κάτι που η Scania επιθυμεί να το αλλάξει αυτό, δημιουργώντας ένα video, που δείχνει όλες τις επίπονες δοκιμασίες των φορτηγών της.

Δείτε ακόμη: Νέο Volvo XC40 με χαμηλότερη τιμή

Στο video που θα δείτε παρακάτω οι άνθρωποι της Scania τεστάρουν με τον πλέον σκληρό τρόπο το νέο Scania CrewCab.

Βέβαια όλα τα βαρέα οχήματα της Scania υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών με σκοπό να διαπιστωθεί η αντοχή τους σε συγκρούσεις, ακόμα και ανατροπές. Για τα ακόμα ορθότερα αποτελέσματα των δοκιμών επιστρατεύεται κι η τεχνολογία, όπου με τη βοήθεια των υπολογιστών και εξελιγμένων software, εκτελούνται άπειρα τεστ που αποκαλύπτουν τα συν και τα πλην ενός φορτηγού. Όπως κι αν έχει όμως το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον οι κατασκευαστές βαρέων οχημάτων, αυξάνουν συνεχώς την ασφάλεια των μεταφορών.

Διαβάστε επίσης: Γιατί κάποια φορτηγά έχουν τους τροχούς στον αέρα; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store