Έτσι θα είναι η νέα Skoda Octavia RS

Εν αναμονή της παρουσίασης της νέας Skoda Octavia RS, έχουμε τις ψηφιακές απεικονίσεις να γεμίζουν το κενό. Αυτή τη φορά από το Kolesa.ru, το οποίο μας δίνει μια πολύ πειστική ιδέα της κορυφαίας έκδοσης του τσεχικού μεσαίου.

Το επιθετικό προφίλ του εμπρός προφυλακτήρα, σε συνδυασμό με το μαύρο χρώμα σε αμάξωμα και μάσκα προσδίδουν έναν ιδιαίτερα απειλητικό τόνο στην Octavia, με τις χαρακτηριστικές ζάντες να ολοκληρώνουν το πακέτο. Στο πίσω μέρος δεσπόζουν οι τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισης και το διακριτικό spoiler στο χείλος της πόρτας, ενώ τα σήματα «VRS», που έχουν αλλάξει σε κόκκινο από πράσινο χρώμα (από το λανσάρισμα του Kodiaq RS) αποτελούν ιδιαίτερη πινελιά.

Δείτε ακόμα: Η Skoda Octavia RS ήταν (και είναι) το φθηνότερο οικογενειακό «γκάζι»

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανεπίσημες πληροφορίες, η νέα Octavia RS θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες: Βενζίνηςπετρελαίου και plugin hybrid. Η εξηλεκτρισμένη έκδοση θα χρησιμοποιεί το υβριδικό σύστημα του Golf GTE. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδυάζει τον 1.4 TSI κινητήρα των 150 ίππων, συν 100 ίππους από τον ηλεκτροκινητήρα. Η ροπή θα φτάνει τα 400 Nm, ενώ με το αποκλειστικά DSG κιβώτιο ταχυτήτων τα 0-100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνονται σε λιγότερο από 7 δλ. Όμως, ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία των 13 kWh θα προσθέσουν γύρω στα 250 «παραπανίσια» κιλά. Από την άλλη πλευρά η Octavia RS PHEV θα μπορεί να κινηθεί για αποστάσεις περίπου 50 χλμ. με μόνο τη χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης: Το Skoda Superb που «σκοτώνει» supercars!

Το ντεμπούτο του τσεχικού «όπλου» αναμένεται τον ερχόμενο Μάρτιο, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Get it on Google Play Download on the App Store