Ποιος μπορεί να πει «όχι» στην Skoda Octavia RS;

Λίγες μέρες μόνο μετά την παρουσίαση της 4ης γενιάς Skoda Octavia, ο γνωστός μας X-Tomi μας βάζει «στην πρίζα» με την ψηφιακή του απεικόνιση για την επόμενη RS.

Δείτε ακόμα: Η Skoda Octavia RS ήταν (και είναι) το φθηνότερο οικογενειακό «γκάζι»

Το χαρακτηριστικό μπλε χρώμα και οι ζάντες δεν θα μπορούσαν, παρά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδέα του X-Tomi. Εξάλλου, βάσει και του Kodiaq RS, αυτό είναι το μοτίβο των μοντέλων RS, μαζί με το μαύρο χρώμα αντί του πράσινου στο λογότυπο. Πέρα από τα εμφανισιακά -ψηφιακά και μη- η επόμενη Octavia RS ενδέχεται να διατηρήσει τις διπλές εκδόσεις. Δηλαδή μια με ντίζελ κινητήρα και μια βενζίνης.

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο από 26.500 ευρώ το νέο Skoda Superb

Ήδη η νέα Octavia διαθέτει τον 2λιτρο TDI Evo, ο οποίος στην κορυφαία του έκδοση αποδίδει 200 ίππους και 400 Nm ροπής. Συνδυάζεται δε με σύστημα τετρακίνησης και το 7άρι DSG, οπότε πρακτικά είναι σαν να περιμένει την έγκριση για το μηχανοστάσιο της RS. Στο βενζινοκίνητο μέτωπο τώρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Ο πιο ισχυρός κινητήρας είναι το plug-in υβριδικό σύνολο των 204 ίππων, που χρησιμοποιεί τον 1.400άρη TSI και ηλεκτροκινητήρα. Ούτως ή άλλως, βάσει του πρωτοτύπου Vision RS, υπάρχει η δυνατότητα να φτάσει στα 245 άλογα. Οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη Octavia RS να είναι για πρώτη φορά υβριδική.

Get it on Google Play Download on the App Store