«Μαγεύει» το Skoda Vision RS

Προ ολίγων ημερών σας είχαμε ενημερώσει για το όραμα της Skoda σχετικά με την κατηγορία των «καυτών χάτσμπακ», το οποίο ακούει στο όνομα «Vision RS». Από τα σκίτσα και μόνο είχε γίνει φανερό το πόσο εντυπωσιακή είναι η οπτική των Τσέχων για μια κατηγορία που στέκει αγέρωχη απέναντι στην επέλαση των crossover και SUV, όμως το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε ακόμα και την πιο αισιόδοξη φαντασία.

Δείτε ακόμα: Στις 11.000 μονάδες τον μήνα η παραγωγή του Skoda Kodiaq

Η αποκάλυψη του πρωτοτύπου της Skoda, λοιπόν, μας φέρνει αντιμέτωπους με ένα μοντέλο που θα μπορούσαμε να πούμε πως προοιωνίζει τον μελλοντικό διάδοχο του Rapid σε έκδοση RS. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με το φαντασμαγορικό παρουσιαστικό, αποτελούμενα από ένα plug-in υβριδικό σύνολο συνδυαστικής απόδοσης 245 ίππων. Το σύστημα αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 1.5 λτ. TSI ισχύος 150 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 102 ίππων, συνδυασμένο με μια μπαταρία χωρητικότητας 13 kWh. Το Vision RS επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,1 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 209 χλμ./ώρα. Οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 33 γρ./χλμ. και η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 70 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία ιόντων λιθίου φορτίζει πλήρως σε 2,5 ώρες.

Διαβάστε επίσης: «Οικογενειακό καβγαδάκι» ανάμεσα σε Skoda και VW

Οι διαστάσεις του Vision RS το τοποθετούν στο επίκεντρο των μικρομεσαίων χάτσμπακ, εξ ου και ο λόγος για ένα πιθανολογούμενο Rapid που θα βάλει στο «μάτι» το VW Golf GTI. Το μήκος φτάνει τα 4.356 χλστ., το πλάτος τα 1.810 χλστ., το ύψος τα 1.431 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.650 χλστ. Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από την μινιμαλιστική προσέγγιση με τους ελάχιστους διακόπτες, πάντα με την παρουσία όλων των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών μέσα από την ευμεγέθη οθόνη α λα tablet στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας, αλλά και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit.

Get it on Google Play Download on the App Store