Φέρνει νέο diesel κινητήρα η Mazda το 2020

Την επόμενη χρονιά η Mazda θα φέρει στην αγορά το νέο πετρελαιοκινητήρα της, όπου σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία θα έχει μειωμένους ρύπους, ξεχωρίζοντας παράλληλα με την αποδοτικότητά του.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Mazda δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τους diesel κινητήρες φέρνοντας ένα νέο μηχανικό σύνολο την επόμενη χρονιά, πηγαίνοντας έτσι κόντρα στο ηλεκτρικό ρεύμα της εποχής!

Δείτε ακόμα: Έρχεται στις 23 Οκτωβρίου το νέο ηλεκτρικό Mazda

Αυτό ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος Έρευνας κι ανάπτυξης της μάρκας κ. Christian Schultze, ο οποίος ανέφερε πως οι επενδύσεις, η έρευνα κι εξέλιξη στους πετρελαιοκινητήρες δεν σταματούν για την μάρκα, η οποία σκοπεύει να αναδείξει το πώς μπορεί ένα diesel μοτέρ, να είναι «καθαρό» κι αποδοτικό παράλληλα. Σαν σημείο αναφοράς η Mazda έχει τον νέο κινητήρα SkyactivX. Ο κινητήρας αυτός με χωρητικότητα 2.000 κ.εκ προσφέρει δύναμη 180 ίππων, συνδυαστικά με κατανάλωση καυσίμου, όπως ακριβώς ένα diesel μηχανικό σύνολο, με τις εκπομπές ρύπων να ανέρχονται στα 96 γρ./χλμ. Σε αναμονή είμαστε μόνο για τα νούμερα κατανάλωσης, μιας και η Mazda αναφέρει ότι αυτά εξαρτώνται από την εξοπλιστική έκδοση, αλλά και τον τύπο του κιβωτίου ταχυτήτων (χειροκίνητο ή αυτόματο).

Διαβάστε επίσης: Διαθέσιμο στην Ελλάδα το 1.500άρι Mazda3 (+τιμές)

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν σημαίνει ότι η Mazda γυρίζει την πλάτη της στην ηλεκτροκίνηση. Τουναντίον, στην έκθεση του Τόκιο αναμένεται να έχει ισχυρή παρουσία, όπου και θα παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της, ευρείας παραγωγής. 

Get it on Google Play Download on the App Store