Ferrari F355 Berlinetta «ξανανιώνει» μετά από 12 χρόνια!

Η λαϊκή ρήση «Πώς τα φέρνει η ζωή» βρίσκει εφαρμογή στην περίπτωση της εικονιζόμενης Ferrari F355 Berlinetta. Το ιταλικό διαμάντι το είχαν αφήσει παρατημένο χωρίς καμία φροντίδα για περισσότερο από 12 χρόνια!

Βρέθηκε κατά τύχη όμως από έναν λάτρη του μοντέλου και της μάρκας γενικότερα, στο Macau και αεροπορικώς μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία για να λάβει τη φροντίδα που της αξίζει!

Δείτε ακόμα: Ψάχνετε για εργασία; Η Ferrari θέλει 400 άτομα!

Ο συλλέκτης που έσωσε την πράσινη Ferrari είχε πάει στο Macau για να βρει μια Ferrari 512 TR. Την βρήκε, αλλά ακριβώς δίπλα της κάτω από ένα σεντόνι ήταν ένα άλλο διαμάντι, το οποίο μάλιστα ήταν βαμμένο σε ένα σπάνιο χρώμα το Verde Silverstone. Όπως αντιλαμβάνεστε ο συλλέκτης δεν συγκρατήθηκε, έκανε την έρευνα του και αποφάσισε να την αγοράσει και να την φρεσκάρει. Ανακάλυψε ότι το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί το 1995 κι είχε μόλις 9.977 χλμ. στο κοντέρ, τα οποία τα είχε καλύψει στο διάστημα από την αγορά του έως και το 2007. Έκτοτε το ιταλικό supercar αφέθηκε στην τύχη του, κάτι που απέδειξε και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Τα καλώδια των ηλεκτρολογικών είχαν φαγωθεί από τρωκτικά, η διάβρωση είχε κάνει αισθητή την παρουσία της σε διάφορα μέρη του αμαξώματος, ενώ ο κινητήρας δεν «ξυπνούσε» με τίποτε. Το αυτοκίνητο απεστάλη αεροπορικώς στη Μεγ. Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στην HR Owen Ferrari Service Center για να βρει τη χαμένη νιότη του.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων για τη Ferrari

Οι τεχνικοί έβαλαν τα δυνατά τους, τοποθέτησαν νέο καταλύτη, νέα μπαταρία, καινούργιους δίσκους και τακάκια, καθώς και νέα ανάρτηση. Έπειτα έβαλαν νέα ελαστικά και ζάντες, αλλά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες δεν έχουν προλάβει να φρεσκάρουν το αμάξωμα, το οποίο ταλαιπωρείται ακόμα από τη διάβρωση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανακατασκευή του αμαξώματος είναι κι αυτή προγραμματισμένη, με το ιδιοκτήτη να θέλει να βαφτεί στο ίδιο χρώμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόλις το φρεσκάρισμα ολοκληρωθεί η Ferrari 355 Berlinetta θα μπορεί να πουληθεί για περισσότερο από 130.000 δολάρια ή 119.920 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store