Φοβερό ρεκόρ από την VW στο Nurburgring (+video)

Οι Γερμανοί δεν είχαν πρόθεση να αφήσουν τους Κινέζους να αλωνίζουν στο σπίτι τους, οπότε η VW ανέλαβε να καταρρίψει το ρεκόρ του NIO EP9 για το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Ιστορίας στο Nurburgring.

Δείτε ακόμα: Πόσα λεφτά θα χάνει η VW για κάθε I.D.;

Κι όχι απλά το κατέρριψε, αλλά το εξαΰλωσε! To ID.R. με τον Romain Dumas πίσω από το τιμόνι, κατέβασε τον χρόνο του ηλεκτρικού supercar (με τον Peter Dumbreck στα πηδάλια) κατά 40.564 δλ.! O 2 φορές νικητής των 24 Ωρών του Le Mans γύρισε το Nordschleife σε  6:05.336, πετυχαίνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 206.96 χλμ./ώρα! Tόσο ο Dumas, όσο και ο CEO της VW, Herbert Diess, δήλωσαν συνεπαρμένοι και υπερήφανοι από την επίτευξη του στόχο.

Εκτός από το ‘Ring, το ID.R κατέχει τα ρεκόρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην ανάβαση του Pikes Peak (7.57.148) και στην πίστα του Goodwood (43.86). To αυτοκίνητο ήταν ειδικά ρυθμισμένο για τις ανάγκες της «Πράσινης Κόλασης», με το αεροδυναμικό πακέτο να δίνει έμφαση στην ταχύτητα και λιγότερο στην παραγωγή κάθετης δύναμης. Οι δυο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα) αποδίδουν συνδυαστικά 680 ίππους και 650 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης: To Renault Megane RS Trophy-R διέλυσε το ρεκόρ του Type R! (+video)

Το απόλυτο ρεκόρ ταχύτερου γύρου όλων των εποχών ανεξαρτήτως αυτοκινήτου (πολιτικού ή αγωνιστικού) και συστήματος κίνησης, ανήκει στην Porsche και την 919 Hybrid Evo, η οποία -με τον Timo Bernard στο μπάκετ- σημείωσε πέρσι το εξωπραγματικό 5.19.546, κατεβάζοντας σχεδόν 1 λεπτό το «στοιχειωμένο» ρεκόρ του αδικοχαμένου Stefan Bellof και της Porsche 956 (6.11.13) που κράταγε από μακρινό 1983.

Get it on Google Play Download on the App Store