«Γαλλικό» νέο Opel Astra το 2021

Η Opel μπορεί να έχει ρίξει όλο το βάρος στην εξέλιξη της οικογένειας Χ (αποτελούμενη από τα crossover Crossland, Mokka και Grandland), με μια εξαίρεση που αφορά το Insignia, όμως το αρχέγονο best seller της δεν είναι δυνατόν να μείνει στην αφάνεια. Το Astra είναι το μοντέλο που κρατούσε επί σειρά ετών στον «αφρό» την γερμανική εταιρία, με την επερχόμενη 5η γενιά του να αναμένεται πιο δυναμική και ενδιαφέρουσα από ποτέ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Astra 1.4 Turbo 150 PS

Καταρχάς, πριν από το ολοκαίνουργιο Astra, περιμένουμε ένα facelift μέσα στο 2019. Η σχεδίαση του εμπρός μέρους θα εναρμονιστεί με την φιλοσοφία που πρωτοεισήγαγε το Insignia Grand Sport και εν συνεχεία προσαρμόστηκε σε ολόκληρη την γκάμα της Opel. Οι κινητήρες θα παραμείνουν ως έχουν, με την προσθήκη του νέου 1.600αρη υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα που είδαμε πρόσφατα στο Insignia και του επίσης νέου 1.500αρη ντίζελ των 130 ίππων, που στο Grandland X αντικαθιστά τον 1.6D των 120 ίππων. Δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια έκδοση του 1.200αρη PureTech των Peugeot-Citroen, είτε στους 110 είτε στους 130 ίππους. Πάμε τώρα και στον διάδοχο του μικρομεσαίου χάτσμπακ από το Russelheim.

Όπως όλα τα νέα Opel από την προσάρτηση στο Groupe PSA και έπειτα, το νέο Astra θα μοιράζεται το πάτωμα με το γαλλικό του αντίστοιχο. Στην προκειμένη, το επόμενο Peugeot 308. H πλατφόρμα EMP2 θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο τόσο για τα νέα χάτσμπακ, όσο και για τα crossover που θα βασιστούν σε αυτά. Δηλαδή τα επόμενα 3008 και Grandland X. Κάτι που σημαίνει πως τα κινητήρια σύνολα θα αποτελούνται από τους 1.2 και 1.6 PureTech, στους 110 και 130 ίππους ο πρώτος και στους 180 και 225 ίππους ο δεύτερος. Παρούσα θα είναι και plug-in υβριδική έκδοση, κατά τα πρότυπα του Peugeot 508 HYBRID και του 3008 HYBRID4, αλλά και του DS 7 Crossback. Προς το παρόν είναι νωρίς για να γνωρίζουμε αν θα υιοθετηθεί η δικίνητη (HYBRID) διάταξη των 225 ίππων ή η τετρακίνητη (HYBRID4) των 300, όμως κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη θα αφορά το κανονικό Astra ενώ η δεύτερη δεν αποκλείεται να σημάνει την επιστροφή του OPC, προσαρμοσμένη στα πλαίσια της σήμερον ημέρας (με υβριδική τεχνολογία, δηλαδή).

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Opel Grandland X 1.6 diesel 120 PS

Περνώντας στην εμφάνιση, θα πρέπει να θεωρούνται σίγουρες οι επιρροές από το πρωτότυπο GT X Experimental – εξ ου και η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία που μας δίνει μια καλή γεύση από το πρόσωπο της νέας γενιάς του Astra.

Get it on Google Play Download on the App Store