Αυτόματο φρενάρισμα και στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ!(+video)

Παραπονούμεθα διαρκώς για την έκταση και την παρεμβατικότητα των ηλεκτρονικών στα αυτοκίνητα, παραγνωρίζοντας ορισμένες φορές την δραματική αύξηση στην ασφάλεια που επιφέρουν, Καλή ώρα, το αυτόματο φρενάρισμα πανικού. Μια τεχνολογία που περνάει πια και στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ.

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα καρότσι κυλά ανεξέλεγκτο προς το αμάξωμα κάποιου άτυχου αυτοκινήτου.λ Για την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων, η Ford δημιούργησε ένα καρότσι που… φρενάρει μόνο του!

Δείτε ακόμη: Ήρθε το νέο Ford Focus Active (τιμές & εξοπλισμός)

Το νέο λοιπόν «παιχνίδι» της μάρκας είναι ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ με τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση ανάγκης. Εσείς όπου ανάγκη, βάλτε έναν άλλο χρήστη του Super Market ή ένα αυτοκίνητο που σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλετε να το χτυπήσετε!

Το ιδιαίτερο καρότσι φέρει την ονομασία «Self-Braking Trolley», που όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεστε, αντλεί έμπνευση από το γνωστό μας σύστημα Pre-Collision Assist που εξοπλίζει τα μοντέλα παραγωγής της μάρκας. Σε αυτό, μια κάμερα και ένα ραντάρ αναγνωρίζουν πεζούς, ποδηλάτες ή άλλα οχήματα, προειδοποιώντας τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση, ακινητοποιώντας το αυτοκίνητο αυτόματα αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Διαβάστε επίσης: Ford Fiesta με χαμηλό επιτόκιο και μικρή δόση

Παρόμοια τεχνολογία ενσωματώνεται και στο καρότσι, όπου ένας αισθητήρας σκανάρει τον χώρο. Όταν εντοπίσει το οποιοδήποτε εμπόδιο, το καρότσι φρενάρει αυτόματα αποφεύγοντας τη σύγκρουση. Βέβαια, μην περιμένετε το συγκεκριμένο καρότσι να το δείτε στο Super Market της γειτονιάς σας, μιας και θα μείνει μόνο ως project!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=64&v=IqrDFWmehDU

Get it on Google Play Download on the App Store