H Merkel στο τιμόνι του VW ID.3

Σήμερα άνοιξε τις πύλες της για το κοινό η Διεθνής Έκθεσης της Φρανκφούρτης, όπου η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel, εγκαινίασε την έκθεση και πήγε να γνωρίσει από κοντά το νέο και πολλά υποσχόμενο VW ID.3.

Εκεί η ισχυρή γυναίκα της Γερμανίας, συνομίλησε με τον CEO της VW, κ. Herbert Diess και έκατσε στο κάθισμα του οδηγού του ηλεκτρικού VW ID.3.

Δείτε ακόμα: Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV η VW

Ο κ. Diess, επανέλαβε τη δέσμευση του Ομίλου για την ηλεκτροκίνηση: «Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους ατομική κινητικότητα στο μέλλον. Αυτό σημαίνει την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογιών, ώστε το αυτοκίνητο του μέλλοντος να μην μολύνει το περιβάλλον και να είναι ασφαλές για τους χρήστες. Η ηλεκτροκίνηση είναι η καλύτερη λύση για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τις μεταφορές».

Και συνέχισε λέγοντας: «Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη αλλαγή που για να πραγματοποιηθεί η μετάβαση με επιτυχία (από τους κλασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης στον ηλεκτρισμό), ο κλάδος χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, τόσο για την ενεργειακή μετάβαση, όσο και για την επέκταση του δικτύου φόρτισης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο». Ύψιστης σημασίας για τον CEO της γερμανικής μάρκας είναι η ηλεκτροκίνηση να είναι διαθέσιμη ακόμα και σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις, με τα ανάλογα κίνητρα φοροαπαλλαγής και επιδότησης αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο σήμα της VW

Αυτό που τόνισε ο κ. Diess, είναι πως για να καταφέρουμε να μειώσουμε τις εκπομπές CO2, θα πρέπει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να «αγκαλιαστούν» από το αγοραστικό κοινό: «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη του στόχου για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με ότι έχει οριστεί από τη Συμφωνία του Παρισιού». Ο όμιλος VW αναμένεται να κατασκευάσει σχεδόν 70 νέα ηλεκτρικά μοντέλα τα επόμενα δέκα χρόνια. Το πρώτο μοντέλο είναι το ID.3, το οποίο έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη φετινή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Get it on Google Play Download on the App Store