Ετοιμάζει νέο ηλεκτρικό SUV η VW

Μετά τη παρουσίαση του VW ID.3, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η VW είχε στο περίπτερο της και την μελλοντική της ηλεκτρική πρόταση για την κατηγορία των SUV, με το όνομα ID.4

Το VW ID.4 βασίζεται στο I.D. Crozz και αναμένουμε να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα εντός του 2020, με την VW να μας δίνει μια γεύση από αυτή την έκθεση της Φρανκφούρτης. Για την ακρίβεια έχει βάλει το ID.4, καμουφλαρισμένο φυσικά, στο stand της, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Δείτε ακόμα: Με 350 άλογα το νέο VW Golf R

Η γερμανική εταιρεία ήταν ιδιαιτέρως φειδωλή στις δηλώσεις της για το νέο μοντέλο της, μη θέλοντας να «καπελώσει» τόσο την παρουσίαση του νέου και ενδιαφέροντος ID.3, όσο και του νέου λογοτύπου της. Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, είναι πως και το νέο ηλεκτρικό crossover θα βασίζεται στην MEB πλατφόρμα του ομίλου, ενσωματώνοντας παράλληλα τους ηλεκτροκινητήρες του ID.3., αλλά με ελαφρώς αυξημένη ισχύ, η οποία θα αγγίζει τους 300 ίππους. Μιας και μιλάμε για ένα SUV μοντέλο, η απόσταση από το έδαφος αναμένεται να είναι αυξημένη, έχοντας παράλληλα τονισμένα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που επιβάλλεται να έχει ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας. Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι εικασίες, μιας και η VW δεν έδωσε το παραμικρό τεχνικό χαρακτηριστικό.

Διαβάστε επίσης: Πρεμιέρα για το νέο σήμα της VW

Στο σχεδιαστικό κομμάτι τώρα, φαίνεται πως το νέο μοντέλο θα ενστερνίζεται τη φιλοσοφία που γνωρίσαμε και στο πρωτότυπο I.D.Crozz, παρά το βαρύ καμουφλάζ που έφερε το μοντέλο της έκθεσης. Το νέο μοντέλο, αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις αγορές των Η.Π.Α., ενισχύοντας έτσι τον χαρακτήρα του ως παγκόσμιο μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store