Με έως 400 άλογα το νέο VW Golf R!

Λίγες ημέρες μετά τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με το επόμενο Golf GTI, αλλά και την αποκάλυψη του πίσω μέρους του, πηγές μέσα από την VW φέρνουν στην επιφάνεια «πικάντικες» λεπτομέρειες σχετικά με την κορυφαία έκδοσή του.

Δείτε ακόμα: Η τιμή του ταχύτερου VW Golf GTI όλων των εποχών στην Ελλάδα

Όπως το GTI, έτσι και το επόμενο Golf R θα παρουσιαστεί ολιστικά αναβαθμισμένο στο επίπεδο των επιδόσεων. Από τη στιγμή που το νέο GTI Performance θα ανέβει στα 280 άλογα και το αντίστοιχο TCR στα 300, το R δεν μπορούσε να καθίσει «στα αυγά του». Ειδικά όταν η ομήγυρις των mega hatches (Audi RS 3 και Mercedes-AMG A45 S κυρίως) παίζει στην περιοχή των 400 ίππων. Σύμφωνα με το carwow, η κορυφαία έκδοση του Golf MK8 θα διατίθεται σε 2 εκδόσεις.

Η πρώτη θα κυμαίνεται στα επίπεδα του σημερινού, αποδίδοντας 300-320 ίππους και τοποθετούμενη απέναντι στα Audi S3, BMW M135i και Mercedes-AMG A35. Τα μεγάλα νέα αφορούν το βεληνεκές της top εκδοχής, που θα κληθεί να μπει σφήνα στο δίπολο RS 3-A45 S. Σε αυτή ο εγνωσμένης αξίας 2λιτρος TSI θα φτάσει στα 400 άλογα, δημιουργώντας το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών – με διαφορά κιόλας! Η τετρακίνηση 4Motion και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG φυσικά θα αναλάβουν το πέρασμά της στον δρόμο, οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών θα συνδράμουν και οι επιδόσεις θα προσεγγίσουν το mega hatch του Ίνγκολσταντ περισσότερο από ποτέ.

Διαβάστε επίσης: VW Golf R «ανάβει αλάρμ» στην Toyota Supra (+video)

To RS 3 των 400 ίππων από τον 2.5άρη TFSI, επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,9 δλ. Το σημερινό Golf R βρίσκεται σχεδόν 1 δλ. μακριά, στα 4,7 δλ. – αν κι έχει μετρηθεί στα 4,3. Η επόμενη εκδοχή του, θα είναι τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Για την έκδοση με τους 400 ίππους, ο χρόνος για το 0-100 χλμ./ώρα εκτιμάται πως θα κατέβει κάτω από τα 4 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store