Η Mercedes-AMG A45 S «ξυρίζει» τα BMW M2 και Audi RS3 (+video)

Η γνωστή και τετριμμένη ρήση περί των επιδόσεων που διαθέτουν τα σημερινά hot/mega hatches σε σχέση με περασμένα χρόνια, είναι γνωστή. Τόσο γνωστή, όσο και εντυπωσιακή κάθε φορά που την βλέπεις να γίνεται πράξη.

Η Mercedes-AMG A45 S είναι το ισχυρότερο χάτσμπακ που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Κάτι απολύτως αναμενόμενο, για ένα αυτοκίνητο που κάτω από το καπό διαθέτει τον κάτοχο του ρεκόρ ειδικής ισχύος όλων των εποχών. Ο M139 αποδίδει 422 ίππους από 1.991 κ.εκ. – ήτοι, 211 άλογα στο λίτρο! Σε συνδυασμό με τα 500 Nm ροπής, το launch control, το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC+, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 4 δλ.

Δείτε ακόμα: Το VW Amarok ισοπεδώνει τον ανταγωνισμό (+video)

Ακόμα και το πανίσχυρο Audi RS 3 -το αυτοκίνητο που παρέδωσε τα σκήπτρα στην A45 S- μένει πίσω, με τον 2.5άρη TFSI των 400 ίππων, το σύστημα τετρακίνησης quattro και το 7άρι DSG να εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ. Αμφότεροι χρόνοι ταχύτεροι από το Audi R8 1ης γενιάς, για να έχουμε ένα δείγμα του πού έχουν φτάσει οι κορυφαίες εκδόσεις οικογενειακών χάτσμπακ.

Δίπλα σε αυτά, μέχρι και η BMW M2 Competition αγχώνεται. Ένα 3λιτρο υπερτροφοδοτούμενο, πισωκίνητο sportscar 410 ίππων, που κερδίζει με άνεση την νέα Toyota Supra σε κόντρες. Στα χαρτιά, η επιτάχυνση βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το RS 3 (4,1 δλ. το 0-100 χλμ./ώρα). Έχουμε δει πολλές φορές, όμως, την πραγματικότητα να είναι διαφορετική. Το ίδιο ισχύει κι εδώ. Εις βάρος της M2.

Διαβάστε επίσης: Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Η κορυφαία A-Class εκτινάσσεται στην εκκίνηση, αφήνοντας «στον τόπο» τους δυο ανταγωνιστές. Τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 3,95 δλ., με το RS 3 να ακολουθεί στα 4,28 και την M2 από απόσταση, στα 4,61 δλ. Μέχρι την γραμμή τερματισμού των 400 μέτρων, η BMW «μαζεύει» και ξεπερνά το Audi, όμως η A45 S έχει χαθεί στον ορίζοντα.

Get it on Google Play Download on the App Store