Κόντρες με Honda VTEC και Toyota VVTL-i (+video)

Είναι γνωστό πως οι Ιάπωνες είναι θιασώτες της ατμοσφαιρικής αναπνοής των κινητήρων. Μπορεί να έχουν αφήσει εποχή θρυλικά τούρμπο αυτοκίνητα από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου (Mitsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza WRX, Toyota Supra, Nissan Skyline και Mazda RX-7 τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό), όμως τα ατμοσφαιρικά «ουρλιαχτά» ήταν αυτά που αντηχούσαν στην αυτοκινητική ομήγυρη.

Δείτε ακόμα: Όλα τα Honda Civic Type R στην πίστα! (+video)

Δυο από τους μεγαλύτερους διδάξαντες του είδους, ήταν τα συστήματα μεταβλητού βυθίσματος των βαλβίδων που εξέλιξαν οι Honda και Toyota. Το VTEC είναι πολύ πιο γνωστό στα μέρη μας ειδικά, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, καθότι υπήρξαν πολλά τα αυτοκίνητα που έφταναν άνετα τις 8.000 σ.α.λ.: CRX, Civic VTI και Type R, Integra Type R, Accord Euro R και το πρώτο NSX, όλα αρχιερείς της πολύστροφης τελετουργίας. Το VVTL-i της Toyota το είδαμε μόνο στις Celica και Corolla T-Sport, όμως φορέθηκε και στο Altezza RS200 – μια μορφή του δικού μας Lexus IS200 πρώτης γενιάς, με 2λιτρο κινητήρα απόδοσης 210 ίππων.

Διαβάστε επίσης: Τι κάνει το Toyota Yaris T-Sport κόντρα στο GRMN; (+video)

Σήμερα θα κάνουμε ένα ταξίδι στις αναμνήσεις, βλέποντας τα περισσότερα από τα ανωτέρω «πολυβόλα» να αναμετρούνται στο 400άρι – και φυσικά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κόντρα Civic και Celica.

Get it on Google Play Download on the App Store