Η Toyota Supra «δεν έχει» την BMW M2 (+video)

Στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις της νέας Toyota Supra που έχουμε δει, δεν πήρε το «ροζ φύλλο» αγώνα σε 3 περιπτώσεις: δυο κόντρα σε BMW και μία απέναντι στο VW Golf R. Σε εργοστασιακή μορφή έχει ηττηθεί από το γερμανικό hot hatch και την M2 Competition, ενώ σε βελτιωμένη υπέστη συντριβή από μια M3. Το ιαπωνικό sportscar, λοιπόν, ζήτησε ρεβάνς από τη M2.

Δείτε ακόμα: Η Toyota Supra «ρίχνει» σε BMW Z4 M40i και Ford Mustang GT (+video)

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, η Supra είναι πίσω σχεδόν σε όλα τα νούμερα: 340 άλογα απέναντι σε 410, 500 Nm ροπής αντί 550, 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δλ. έναντι 4,1 δλ. Ο κινητήρας είναι κοινών προδιαγραφών και καταγωγής, με 3 διπλά υπερτροφοδοτούμενα λίτρα σε έξι κυλίνδρους εν σειρά από τη Βαυαρία, με τη μεγαλύτερη διαφορά να εντοπίζεται στο κιβώτιο, το οποίο στην Supra είναι 8τάχυτο αυτόματο και στη M2 7άρι διπλού συμπλέκτη. Στην ζυγαριά η πλάστιγγα γέρνει προς Ιαπωνία μεριά, με 1.520 κιλά έναντι 1.575. Γενικά, βλέπουμε ότι δεν «πολυπαίρνει» την A90 για τσαμπουκάδες στη M2. Κάτι που αποτυπώθηκε γλαφυρά στην πρώτη τους αναμέτρηση.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική Toyota Supra «αρρωσταίνει» την παραλιακή

Στη ρεβάνς, το «άνοιγμα» φτάνει μέχρι τα 800 μέτρα, αντί μόνο του παραδοσιακού 400αριού. Και στην αρχή, όλα δείχνουν πως η Supra πάει για την ισοφάριση. Ξεκινάει εξαιρετικά και φτιάχνει σχεδόν μονομιάς διαφορά καρότσας. Όμως ο τρόπος που μετά τη μαζεύει η M2 είναι τρομοκρατικός. Τα 70 παραπάνω άλογα δεν κρύβονται, ενώ είναι χαρακτηριστικός ο χρόνος που απαιτείται για να φτάσουν τα δυο αυτοκίνητα στα 200 χλμ./ώρα από στάση: 15,3 δλ. για την BMW, 16,9 για την Supra! Στο 400άρι έφτασε μια ανάσα από την επικράτηση, όμως και πάλι υποκλίθηκε – αυτή τη φορά για μόλις 1 δέκατο.

Get it on Google Play Download on the App Store