VW Golf R «ανάβει αλάρμ» στην Toyota Supra (+video)

Η νέα Toyota Supra τέθηκε αντιμέτωπη με την «αδελφή» BMW Z4 και τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά υπέρ της. Οπότε, από την στιγμή που επικράτησε με τόση άνεση κόντρα σε ένα παρόμοιο και ισχυρότερο αυτοκίνητο, δεν θα είχε πρόβλημα απέναντι σε ένα «ταπεινό» hot hatch, όπως το VW Golf R.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο VW Scirocco R «ανοίγει» με Audi R8 (+video)

Τα νούμερα είναι υπέρ του ιαπωνικού sportscar: 3λιτρος εν σειρά twinturbo εξακύλινδρος, έναντι 2λιτρου τούρμπο τετρακύλινδρου. 340 ίπποι και 500 Nm ροπής, αντί 300 αλόγων και 400 Nm. 4,3 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, απέναντι σε 4,7. Αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, αντί διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο αριθμός των συμπλεκτών της μετάδοσης, αλλά και οι τροχοί στους οποίους αυτή στέλνει την κίνηση (τετρακίνητο κόντρα σε πισωκίνητο) είναι η μόνη στατιστική στην οποία υπερτερεί το Golf. Και όπως φαίνεται, είναι αρκετή!

Διαβάστε επίσης: Η Toyota Supra «σφάζεται» με τον ανταγωνισμό (+video)

Στην πρώτη αναμέτρηση, η Supra κερδίζει με μικρή διαφορά αλλά και με φανερή «βιασύνη» από πλευράς του οδηγού της στην εκκίνηση. Στην δεύτερη προσπάθεια, όπου αποφεύγονται οι «ζαβολιές», το R πετάγεται μπροστά και ανοίγει άνετα διαφορά, που φτάνει την μια καρότσα!

Get it on Google Play Download on the App Store