CUPRA Ateca ΑΒΤ vs VW Golf R (+video)

Τα SUV αυτοκίνητα όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν και βλέπουν καθημερινά να κυκλοφορούν στους δρόμους και να πληθαίνουν, έχουν κερδίσει σημαντικά το αγοραστικό κοινό. Πλέον, τα SUV εκτός από πρακτικά, έχουν και σπορ εκδόσεις, ικανές να τα βάλουν με σπορ μικρομεσαία μοντέλα και μάλιστα με ηχηρά ονόματα.

Δείτε ακόμη: Η πιο αργή κόντρα όλων των εποχών! (+video)

Ένα από αυτά είναι το VW Golf R, το οποίο θα δείτε στο παρακάτω βίντεο να στήνεται σε κόντρα των 0-400 μ. με το κορυφαίο μικρομεσαίο ισπανικό SUV, το CUPRA Ateca, το οποίο έχει δεχτεί και μια «ενίσχυση» από την ABT. Μεταξύ τους τα δύο αυτοκίνητα μοιράζονται κάποια κοινά μέρη, όμως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά μοντέλα.

Το CUPRA Ateca εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λτ. TSI απόδοσης 300 ίππων και 400 Nm ροπής, οποίος προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 247 χλμ./ώρα. H ABT ανεβάζει την απόδοση στους 350 ίππους και την ροπή στα 440 Nm ρίχνοντας το χρόνο της επιτάχυνσης των 0-100 χλμ./ώρα στα 5,0 δλ. και αυξάνοντας την τελική ταχύτητα στα 255 χλμ./ώρα.

Από την άλλη πλευρά το εργοστασιακό VW Golf R με τον 2λιτρο κινητήρα των 310 ίππων και των 400 Nm ροπής επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δλ. Βέβαια μέχρι τη γραμμή του τερματισμού και τα δύο αυτοκίνητα έχουν περάσει κατά πολύ τα 100 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Nissan GT-R Litchfield κοντράρεται με Honda NSX

Τελικά ποιος θα είναι ο νικητής στις επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει; Την απάντηση δίνει το carwow στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store