Με 280 ίππους το νέο VW Golf GTI Performance

29

Η 8η γενιά του VW Golf παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα και κατέκτησε τις εντυπώσεις, τόσο με την εξωτερική του εμφάνιση όσο και την προσφορά τεχνολογίας στο εσωτερικό του. Ενόσω το περιμένουμε να έρθει Ελλάδα, ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο GTI.

Δείτε ακόμα: Πρώτη βελτίωση για το νέο VW Golf

Σύμφωνα με τo AutoExpress, από όπου μας έρχονται και οι πολύ πειστικές ψηφιακές απεικονίσεις, η επόμενη γενιά του γεννήτορα των hot hatches θα φτάνει στα 280 άλογα σε κανονική μορφή. Στη μη TCR, δηλαδή. Οι Άγγλοι υποστηρίζουν πως το απλό GTI θα αποδίδει 245 ίππους (όσο και σήμερα) και το Performance θα φτάσει στους 280, προκειμένου να βρεθεί στο ίδιο επίπεδα με τα τα Ford Focus ST και Renault Megane R.S. Η σκληροπυρηνική έκδοση TCR θα βρίσκεται πάνω από τα 290 άλογα, με το πιθανότερο σενάριο να «κλειδώνει» την ισχύ στους 300 ίππους, ούτως ώστε να κοντράρει το δίπολο Megane R.S. Trophy-R – Honda Civic Type R.

Διαβάστε επίσης: Το VW Golf GTI TCR μετριέται με το Renault Megane R.S. Trophy (+video)

Οι εμπρός τροχοί θα παραλαμβάνουν την ισχύ μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου ή του καθιερωμένου 7τάχυτου DSG, με τις επιδόσεις να είναι αρκετά βελτιωμένες – ειδικά στην περίπτωση του GTI Performance. Να θυμίσουμε πως το σημερινό θέλει 6,4 και 6,1 δλ. για τα 100 χλμ./ώρα από στάση (χειροκίνητο και DSG αντίστοιχα), ενώ η τελική φτάνει τα 240 χλμ./ώρα. Στην περίπτωση του TCR ο χρόνος μειώνεται στα 5,6 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Οπότε βλέπουμε πως οι επόμενες εκδόσεις GTI Performance και TCR θα κινηθούν «μία πάνω»: το GTI θα είναι στα επίπεδα του σημερινού TCR, με το επόμενο σκληροπυρηνικό Golf να ακουμπά το τρέχον R. Ένα Golf R που επίσης θα ανέβει επίπεδο, πηγαίνοντας στα 350 άλογα.