H SEAT μας δείχνει το νέο της SUV (+video)

Η ναυαρχίδα της ισπανικής εταιρίας είναι σχεδόν έτοιμη και η SEAT μας την παρουσιάζει -έστω σε καμουφλαρισμένη μορφή. Το Tarraco, όπως είναι το όνομα του μεγάλου SUV, αποτελεί ουσιαστικά τον «δίδυμο αδερφό» του Skoda Kodiaq, αλλά στο σπορ μοτίβο που παρουσιάζουν όλα τα μοντέλα από το Μαρτορέλ.

Το Tarraco τοποθετείται πάνω από το Ateca και θα προσφέρει, όπως και το Kodiaq, τη δυνατότητα μεταφοράς 7 επιβατών. Με την παραδοσιακή διάταξη της καμπίνας επιβατών -σε 5θεσια διάταξη, δηλαδή- οι Ισπανοί δηλώνουν πως η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ ανέρχεται στο εντυπωσιακό νούμερο των 760 λίτρων. Πέρα από το μέγεθος του χώρου αποσκευών, δεν έχουν κοινοποιηθεί περαιτέρω στοιχεία για το εσωτερικό του ισπανικού SUV, όμως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παρουσία σπορτίφ στοιχείων στα πρότυπα των υπολοίπων μοντέλων της γκάμας.

Δείτε ακόμα: Νέο CUPRA Ateca από την SEAT με 300 ίππους

Εμφανισιακά διακρίνονται τα εμπρός αιχμηρά φωτιστικά σώματα, ενώ τα πίσω θα ενσωματώνουν τεχνολογία LED και θα ενώνονται από μια λεπτή γραμμή-αναλόγου «έμπνευσης» με την σχεδιαστική διάταξη που ακολουθούν τα νέα Audi A7 και A8. Από τα «αδελφά» μοντέλα του VAG -συγκεκριμένα του Kodiaq- θα προέρχονται και οι κινητήρες, με τον 1.4 TSI (σε απόδοση 125 και 150 ίππων) να αποτελεί για άλλη μια φορά την εμπορική «αιχμή του δόρατος» και τον 2.0λιτρο TDI (σε απόδοση 150 και 190 ίππων) να ακολουθεί. Στους πιο ενθουσιώδεις θα απευθύνεται ο 2.0λιτρος TSI των 180 ίππων, ενώ οι επιλογές στη μετάδοση θα περιλαμβάνουν ως στάνταρ το χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο και την κίνηση εμπρός (λογικά με τον 1.4 TSI 125 PS). To 7αρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG και η τετρακίνηση θα συνδυάζονται με τις ισχυρότερες εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Το μοναδικό ρεκόρ του Skoda Kodiaq RS (+video)

Οι εκτός δρόμου δυνατότητες αναμένονται εξαιρετικές, καθώς το Tarraco μπορεί να κατέβει πλαγιές με κλίση έως 70% πρακτικά μόνο του, αφήνοντας το φρενάρισμα στο Hill Descend Control, ενώ η SEAT θα λανσάρει δυο νέα συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου της συμπεριφοράς. Προς το παρόν ξέρουμε μόνο το ένα, το οποίο ονομάζεται Rollover Assist και σκοπό έχει την αποφυγή ενδεχόμενης ανατροπής σε δύσκολες εκτός δρόμου καταστάσεις.

Η επίσημη παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτέμβρη, στην Ταραγόνα της Ισπανίας.

Get it on Google Play Download on the App Store