Honda Civic diesel με 9άρι αυτόματο κιβώτιο

Η Honda ανακοίνωσε και επισήμως το λανσάρισμα του πετρελαιοκίνητου Civic με το 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Το Civic γίνεται έτσι το πρώτο προσθιοκίνητο μοντέλο της μάρκας με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, καθώς και το πρώτο Civic στην ιστορία με πετρελαιοκινητήρα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Η εκδίκηση του VW Golf R από το Honda Civic Type R (+video)

Ο πετρελαιοκινητήρας με τον οποίο θα συνεργάζεται το συγκεκριμένο κιβώτιο είναι ο 1.6 i-DTEC ο οποίος αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. και 300 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. Όσον αφορά στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, με τον συγκεκριμένο συνδυασμό μοτέρ-κιβωτίου, για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 11,0 δευτερόλεπτα, ενώ έχει τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Από την άλλη οι εκπομπές ρύπων είναι στα 108 γρ./χλμ και 109 γρ./χλμ CO2 στο σεντάν και χάτσμπακ μοντέλο αντίστοιχα, με μέση κατανάλωση στα 4,1 λίτρα/100 χλμ.

Διαβάστε επίσης: Πλαστική για τα Honda Civic Sedan και Coupe

Σύμφωνα πάντα με τη Honda το κιβώτιο είναι έτσι ρυθμισμένο ώστε να «πηδά» σχέσεις. Έτσι, από την 9η μπορεί να πέσει στην 5η ή από την 7η στην 4η σχέση, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η επιτάχυνση. Μένει λοιπόν να το δούμε στην πράξη και να διαπιστώσουμε τους ισχυρισμούς της ιαπωνικής μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store