Honda Prelude 22ετίας σαν ολοκαίνουργιο

Ξέρουμε τα Civic VTI και Type R, το CRX, το S2000. Όμως η Honda κατασκεύαζε ένα ακόμα σπορ μοντέλο, που ήταν και πολύ ιδιαίτερο. Το Prelude έφερε την τετραδιεύθυνση στα αυτοκίνητα παραγωγής το 1987, στην 3η του γενιά, και μέχρι το 2001 που αποσύρθηκε εξελίχθηκε σε ένα από τα διαμάντια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Δείτε ακόμα: Honda Integra Type R πουλήθηκε 82.000 δολάρια!

Το συγκεκριμένο ανήκει στην 5η και τελευταία γενιά, ερχόμενο από το 1997. Έχει καταγράψει μόλις 8.179 χλμ., δεν έχει οδηγηθεί ποτέ στην βροχή και ήταν φυλασσόμενο σε κλιματιζόμενο/θερμαινόμενο γκαράζ! Κοινώς, είναι ο ορισμός της «πένας». Μάλιστα, ο πωλητής δηλώνει πως στο πίσω κάθισμα δεν έχει καθίσει ποτέ κανένας, δεν υπάρχει ίχνος γρατζουνιάς ή βουλιάγματος στο αμάξωμα, ενώ όλα τα εξαρτήματα στο αυτοκίνητο είναι αυτά που διέθετε όταν αγοράστηκε.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2.2 VTEC των 160 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 201 Nm ροπής στις 5.000 σ.α.λ., ο οποίος στην έκδοση SiR έφτανε τους 200. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την SH, η οποία διαθέτει τετραδιεύθυνση και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Ενδεικτικό του πόσο προηγμένο ήταν το «Πρελούδιο», το γεγονός πως η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια σε όλους τους τροχούς.

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra από κουφάρι έγινε κούκλα! (+video)

Το αυτοκίνητο βρίσκεται στο eBay και προς το παρόν η τιμή του ανέρχεται στις 15.800 δολάρια. Ο τωρινός ιδιοκτήτης αναφέρει πως πουλάει απευθείας το αυτοκίνητο σε όποιον δώσει 25.000, με την online δημοπρασία να ολοκληρώνεται αύριο.

Get it on Google Play Download on the App Store