Hyundai Nexo: Το ασφαλέστερο αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων (+video)

Το Hyundai Nexo ήταν ένα από τα αυτοκίνητα που συμπεριλήφθηκαν στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του Euro NCAP, τα αποτελέσματα του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά.

Δείτε ακόμη: Ποιας διάστασης ελαστικά είναι καλύτερα; 16, 17 ή 18 ιντσών; (+video)

Αυτή ήταν μία σημαντική στιγμή τόσο για την ίδια την Hyundai όσο και για τον θεσμό των δοκιμών πρόσκρουσης, καθώς αυτό ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου υδρογόνου το οποίο έλαβε μέρος. Μάλιστα, η απόδοσή του είναι αξιομνημόνευτη καθώς κατάφερε να αποσπάσει την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, ενώ και στους επιμέρους τομείς τα πήγε πάρα πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, στην προστασία επιβατών πήρε 94%, στην προστασία παιδιών 87%, στην προστασία πεζών 67% και στα ηλεκτρικά συστήματα 80%. Μάλιστα το 94% στην προστασία επιβατών και το 87% στην προστασία παιδιών είναι κορυφαίες βαθμολογίες για αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, αφού αφήνει πίσω το Nissan Leaf το οποίο είχε πάρει 93% και 86% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Άδειαζαν αυτοκίνητα στην Γλυφάδα και πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω

Σύμφωνα με τον Mathew Avery, διευθυντή έρευνας του συνεργαζόμενου με το Euro NCAP, βρετανικού οργανισμού Thatcham, «η επίδοση του Hyundai Nexo, βάζει τέλος στις όποιες ανησυχίες υπήρχαν σχετικά με την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Η Hyundai έδειξε με το Nexo πως μπορεί και η εναλλακτική μετακίνηση να συνδυάζεται με κορυφαία ασφάλεια».

Get it on Google Play Download on the App Store