Ποιας διάστασης ελαστικά είναι καλύτερα; 16, 17 ή 18 ιντσών; (+video)

Οι ιθύνοντες του καναλιού του youtube Tyre Reviews, ετοίμασαν ακόμη για μία φορά ένα εξαιρετικό video, το οποίο μας δίνει με ξεκάθαρα νούμερα τα αποτελέσματα ανάμεσα στις επιδόσεις χειμερινών ελαστικών σε διαφορετικές διαστάσεις. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μία εικόνα για το ποιας διάστασης, χειμερινό ελαστικό είναι καλύτερο για το αυτοκίνητό μας.

Δείτε ακόμη: Επίσημα στην κυκλοφορία το πρώτο αυτοκίνητο χωρίς καθρέπτες

Αν λοιπόν είστε από αυτούς που το χειμώνα κάνουν αρκετά ταξίδια στα ορεινά της χώρας μας ή ζουν σε ορεινές περιοχές και επιλέγουν χειμερινά ελαστικά, τότε καλάθα κάνετε να δείτε αυτό το video. Και αυτό γιατί πιο κάτω θα δούμε πως συμπεριφέρονται τα χειμερινά ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων σε χιόνι, σε βρεγμένο οδόστρωμα αλλά και σε στεγνό.

Στο συγκριτικό αυτό λοιπόν έχουμε ένα ελαστικό 205/55 R16, ένα 225/45 R17 και ένα 225/40 R18. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την δοκιμή των ελαστικών είναι ένα VW Golf.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της δοκιμής; Ο παρουσιαστής μας εξηγεί πως τα στενά ελαστικά είναι καλύτερα μόνο σε περίπτωση παχιάς στρώσης χιονιού, ενώ ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα ελαστικά οι διαφορές είναι μικρές σε κάθε περίπτωση, με το 18άρι πάντως να έχει ελαφρώς το προβάδισμα, χάρη και στην απόδοσή του στο στεγνό οδόστρωμα.

Διαβάστε επίσης: Σκληρά Crash Test για νέα Mercedes A-Class, Hyundai NEXO και άλλα (+videos)

Φυσικά πρέπει να διευκρινίσουμε πως εδώ μιλάμε για τις επιδόσεις των ελαστικών σε συγκεκριμένο μοντέλο και πριν επιλέξουμε ελαστικό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τόσο τη χρήση του όσο και το είδος του αυτοκινήτου που οδηγούμε.

Get it on Google Play Download on the App Store