Η Ε.Ε. ερευνά VW, Daimler και BMW για σύσταση καρτέλ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει ξεκινήσει μία επίσημη έρευνα, όπως αναφέρει η ίδια προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο οι τρεις γερμανικές εταιρείες αυτοκινήτου, VW, BMW και Daimler ήρθαν σε μεταξύ τους συμφωνία ώστε να αποφύγουν τον ανταγωνισμό σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογιών που αφορούν τις εκπομπές ρύπων.

Δείτε ακόμη: Ο θάνατος του παραδοσιακού χειρόφρενου

Προφανώς, μία τέτοια ενέργεια είναι εντελώς αντίθετη με τους κανόνες που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της. Όπως τονίζει η ίδια, αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε αυτό πάει να πει πως οι καταναλωτές δεν αγόρασαν πιο «καθαρά» και λιγότερο επιβλαβή αυτοκίνητα για το περιβάλλον, ενώ θα μπορούσαν, εφόσον θα ήταν έτοιμη η ανάλογη τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Ξέρεις τι σημαίνει αυτό το αυτοκόλλητο στην πινακίδα;

Σύμφωνα με άνθρωπο της Ε.Ε. οι έρευνες επικεντρώνονται στο αν και κατά πόσο στελέχη των  BMW, VW, Daimler, Audi και Porsche είχαν συναντήσεις με σκοπό να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα. Τον Οκτώβριο του 2017 η Ε.Ε. έκανε ελέγχους στις εγκαταστάσεις των εταιρειών στη Γερμανία, αλλά η έρευνα συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Get it on Google Play Download on the App Store