Η Ford μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια σε μοκέτες!

Η Ford ανακάλυψε έναν έξυπνο τρόπο επαναχρησιμοποίησης εκατομμυρίων πλαστικών μπουκαλιών. Οι μοκέτες κάθε EcoSport που φεύγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου της Ford κατασκευάζονται από 470 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια νερού μιας χρήσης.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Ford Focus 1.5 λτ. 120 PS EcoBlue Diesel auto

Από το 2012 που η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά το EcoSport σε όλο τον κόσμο, έχει χαρίσει ένα νέο κύκλο ζωής σε περισσότερα από 650 εκατομμύρια μπουκάλια των 500 ml, που ζυγίζουν κατά προσέγγιση 8.262 μετρικούς τόνους και τα οποία, στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, αντιστοιχούν χιλιομετρικά στο διπλάσια της περιμέτρου της Γης.

Από τότε που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ανακυκλωμένο πλαστικό στο Mondeo πριν από 20 και πλέον χρόνια, η Ford ανακυκλώνει παγκοσμίως 1,2 δις μπουκάλια το χρόνο.

Η μετατροπή του πλαστικού σε μοκέτα αυτοκινήτου περιλαμβάνει πρώτα το θρυμματισμό σε μικροσκοπικά κομμάτια τόσο των μπουκαλιών, όσο και των καπακιών τους. Στη συνέχεια, το κομμάτια αυτά θερμαίνονται στους 260°C και λιώνουν πριν διαμορφωθούν σε ίνες με πλάτος εφάμιλλο μιας ανθρώπινης τρίχας. Οι ίνες αυτές περνούν από μία διαδικασία περιδίνησης από την οποία προκύπτει το νήμα που χρησιμοποιείται ως συστατικό των μοκετών.

Σε όλη την Ευρώπη, μόλις το 30% των πλαστικών αποβλήτων ανακυκλώνεται.

Δείτε ακόμη: Ford Fiesta με οφέλη και προνόμια αγοράς

Παρακολουθείστε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store