Η Mercedes θα κόψει την παραγωγή της X-Class

Δύσκολες μέρες φαίνεται να περνάει το πολυτελές pick up της γερμανικής εταιρείας, μιας και τα υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας δεν είναι ικανοποιημένα από τις πωλήσεις που σημειώνει.

Προς το παρόν οι παραπάνω γραμμές αποτελούν φήμες, οι οποίες αναφέρουν ότι η Mercedes και πιο συγκεκριμένα η Daimler θα θυσιάσει την X-Class σε μια γενικότερη προσπάθεια μείωσης των εξόδων, από τη στιγμή που το μοντέλο δεν φέρνει τα αναμενόμενα.

Δείτε ακόμα: Mercedes X-Class με όφελος από 6.940 ευρώ

Αν ευσταθεί κάτι τέτοιο, ουσιαστικά δεν θα υπάρχει premium εκπροσώπηση στην κατηγορία και πιθανώς άλλοι κατασκευαστές να αποθαρρυνθούν. Οι πωλήσεις την τελευταία χρονιά για τις αγορές της Ευρώπης, της Αυστραλίας και της Νότιας Αφρικής ήταν χαμηλές, με 16.700 αυτοκίνητα. Ίσως εδώ η Mercedes να έχει κάνει ένα λάθος, μιας και δεν έχει ξεκινήσει τις πωλήσεις της X-Class στις Η.Π.Α., μιας τεράστιας αγοράς για τα pick up μοντέλα. Βέβαια τα ζόρια για την X-Class είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο, όπου ο τότε πρόεδρος της Daimler Dieter Zetsche, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει τα σχέδια για την κατασκευή του pick up για τις αγορές της Νότιας Αμερικής στο εργοστάσιο της Renault-Nissan στην Αργεντινή.

Διαβάστε επίσης: Η Mercedes X-Class τα βάζει με τα στοιχεία της φύσης

Αλλά ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η X-Class είναι οι υψηλότερες τιμές έναντι άλλων mainstream pick up, τις οποίες πιο λίγοι αγοραστές μπορούν να την υποστηρίξουν. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χαθεί το αστέρι των αγροτικών με την αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή του παρουσία.

Get it on Google Play Download on the App Store