Η Mercedes X-Class τα βάζει με τα στοιχεία της φύσης

91

H Mercedes συνεχίζει τις παρουσιάσεις ειδικών εκδόσεων για την X-Class, με την Element Edition να είναι η τελευταία προσθήκη.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Mercedes-Benz X 250 d 4MATIC TheRock Edition

Αποκλειστικά διαθέσιμη για την αγορά της Αγγλίας, η Element ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες X-Class χάρις στις νέες πολυάκτινες ζάντες 19 ιντσών, τα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά της καρότσας που εκτείνονται μέχρι το μέσο των πίσω θυρών, το χαρακτηριστικό «ELEMENT» που αποσαφηνίζει περί τίνος πρόκειται, και οι λευκές Style Bars στον χώρο φόρτωσης. Στο εσωτερικό δεσπόζουν οι δερμάτινες επενδύσεις Artico και το σύστημα πολυμέσων MBUX.

Διαβάστε επίσης: «Πόλεμος καρότσας» μεταξύ 5 αγροτικών! (+video)

Κάτω από το καπό συναντάμε τον γνώριμο πετρελαιοκινητήρα των 2.3 λίτρων, σε απόδοση 190 ίππων στις 3.750 σ.α.λ. και 450 Nm ροπής μεταξύ 1.500 και 2.500 σ.α.λ. Κοινώς, η Element Edition είναι διαθέσιμη αποκλειστικά ως X 250d και μόνο με το αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων. Όπως και οι απλές X 250d η τετρακίνηση με τα 2 μπλοκέ διαφορικά (κεντρικό και πίσω) και το βοηθητικό κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού, εγγυώνται πως το γερμανικό pick up θα πάει πολύ πιο μακριά από οποιονδήποτε άλλο εκπρόσωπο του «Αστεριού», έχοντας για μοναδικό εσωτερικό ανταγωνιστή την G-Class.