Η Mitsubishi θα μειώσει τα ντίζελ αυτοκίνητα

Η Mitsubishi θα σταματήσει την εξέλιξη νέων κινητήρων πετρελαίου και διακόψει σταδιακά να διαθέτει ντίζελ εκδόσεις των βασικών της μοντέλων μέχρι τα τέλη του 2021. Επίσης, θα μειώσει τις δραστηριότητες της γύρω από τα αυτοκίνητα πετρελαίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei Asian Review.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mitsubishi Outlander PHEV

Άλλωστε, η ζήτηση για ντίζελ αυτοκίνητα έχει μειωθεί σημαντικά και ειδικά στην Ευρώπη, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις αναμένεται να μειωθούν έως και 40% την επόμενη δεκαετία. Οι εργασίες του τμήματος ανάπτυξης ντίζελ κινητήρων της Mitsubishi Motors θα περιοριστούν στην αναβάθμιση των υπαρχόντων κινητήρων και θα εφοδιάζουν ελαφρά ημιφορτηγά και SUV που πωλούνται στην Ευρώπη.

Η Mitsubishi Motors αναμένει ότι το ποσοστό των οχημάτων ντίζελ που κατασκευάζει θα μειωθεί σε λιγότερο από 20% του στόλου της τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, από 24% το 2018.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το νέο Mitsubishi L200 2.2 Diesel

Παράλληλα, η Nissan, η οποία ανήκει στη συμμαχία με τη Renault και τη Mitsubishi, σχεδιάζει να τερματίσει πλήρως την παραγωγή των υφιστάμενων πετρελαιοκινητήρων μέχρι τα τέλη του 2020. Η Renault, η οποία σκοπεύει να κρατήσει στο ελάχιστο τον αριθμό των μοντέλων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων, αναμένει ότι οι πωλήσεις οχημάτων ντίζελ θα μειωθούν κατά το ήμισυ από τα επίπεδα του 2017 μέχρι τα τέλη του 2022.

Get it on Google Play Download on the App Store