Η ναυαρχίδα της Toyota με στάνταρ ξεσκονόπανο!

Το Century μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς «μοναδικό» από πολλές πλευρές: μόνο το γεγονός ότι αποτελεί το μέσο μετακίνησης του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, αλλά και του CEO της Toyota, αρκεί. Ωστόσο ένα στοιχείο εξοπλισμού είναι κυριολεκτικά μοναδικό.

Δείτε ακόμα: Πώς στέκεται η νέα Toyota Supra απέναντι στην παλιά;

Και αυτό δεν είναι άλλο από το ξεσκονόπανο, που κρύβεται επιμελώς κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών. Βέβαια και τα δαντελωτά καλύμματα στα καθίσματα δεν έχουν αντίστοιχο, αλλά η προσοχή στην λεπτομέρεια εντυπωσιάζει. Σύμφωνα με την Toyota, το ξεσκονόπανο δεν αποτελεί στοιχείο του στάνταρ εξοπλισμού για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά εξυπηρετεί καθαρά λόγους υγιεινής και πρεστίζ. Δεδομένου ότι οι αγοραστές του Century αποτελούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, η εικόνα του αυτοκινήτου τους θα πρέπει να βρίσκεται σε άμεμπτα επίπεδα. Το ξεσκονόπανο φροντίζει ώστε το ταμπλό να παραμένει πάντα γυαλιστερό, με τον σοφέρ -ή τον οδηγό, για όσους executives επιλέγουν να κρατάνε οι ίδιοι το τιμόνι- να έχει έτοιμη την απάντηση σε κάθε κόκκο σκόνης!

Κάτι αντίστοιχο διαθέτουν και οι Rolls-Royce, με την μορφή πτυσσόμενης ομπρέλας που ξεπροβάλει μέσα από την πόρτα, την οποία παίρνει ο σοφέρ και προφυλάσσει τον VIP κατά την έξοδο από το πίσω κάθισμα.

Διαβάστε επίσης: Toyota: Για 12η φορά η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο!

Η τιμή του Century, πάντως, και σε αντίθεση με τον εξοπλισμό του, μόνο Rolls-Royce δεν θυμίζει. Πάνω από 160.000 ευρώ (162 για την ακρίβεια, ή 19.600.000 γεν) φαντάζουν πολλά για Toyota, αλλά για υπερπολυτελή λιμουζίνα με υβριδικό σύνολο 381 ίππων, 510 Nm ροπής και μέση κατανάλωση 7,2 λτ./100 χλμ. (5λιτρος βενζινοκινητήρας V8 και ηλεκτροκινητήρας) μια χαρά value for money ακούγονται.

Get it on Google Play Download on the App Store