To Toyota των 162.000 ευρώ με δαντελωτά καλύμματα! (+video)

Το πιο ακριβό μοντέλο της Toyota, το Century προσφέρει κορυφαίες ανέσεις, όπως αρμόζει σε ένα πολυτελές μεγάλο σεντάν, ενώ παρά την ρετρό εμφάνισή του που θυμίζει παλιό αυτοκίνητο, διαθέτει υψηλή τεχνολογία και ηλεκτρικές ευκολίες που θα ζήλευαν οι γνωστές γερμανικές και βρετανικές λιμουζίνες.

Δείτε ακόμη: Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Το πληθωρικό σεντάν έχει μήκος 5.335 χλστ., πλάτος 1.930 χλστ., ύψος 1.505 χλστ. και μεταξόνιο 3.090 χλστ. Ξεχωρίζει για το τετραγωνισμένο του αμάξωμα, τα ορθογώνια σχήματα, τη μεγάλη κλασική μάσκα και τις γραμμές που θυμίζουν εν μέρει κάτι από Rolls-Royce.

Στο θάλαμο των επιβατών του Toyota Century κυριαρχεί και εκεί το ρετρό ντιζάιν με τις πολλές ευθείες γραμμές και επίπεδες επιφάνειες στο ταμπλό, τις επενδύσεις ξύλου και οι υφασμάτινες επενδύσεις από 100% μαλλί. Στο πίσω μέρος της καμπίνας υπάρχουν δύο ανεξάρτητα και πλήρως ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, ενώ το κέντρο υπάρχει μια μεγάλη οθόνη LCD για τον χειρισμό των καθισμάτων, του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος. Επιπλέον, οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους τραπεζάκια, φως ανάγνωσης, σύστημα ψυχαγωγίας με 20 ηχεία κ.λπ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο Century εξοπλίζεται με δαντελωτά κουρτινάκια και καλύμματα στα καθίσματα που παραπέμπουν σε εκείνα των… γιαγιάδων μας! Μέχρι και θήκη για φτερό διαθέτει στο χώρο αποσκευών.

Το Toyota Century εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο με κινητήρα βενζίνης 5.0 λτ. V8, συνδυαστικής απόδοσης 381 ίππων και 510 Nm ροπής, με κατανάλωση 7,2 λτ./100 χλμ. Στην Ιαπωνία, το Century πωλείται στην τιμή των 19.600.000 γιεν, τα οποία ισοδυναμούν με σχεδόν 162.000 ευρώ!

Δείτε ακόμη: Πώς στέκεται η νέα Toyota Supra απέναντι στην παλιά;

Δείτε τις μοναδικές αυτές λεπτομέρειες του Toyota Century στο παρακάτω βίντεο (μετά τα 2 πρώτα λεπτά):

Get it on Google Play Download on the App Store