Με τι αυτοκίνητο κυκλοφορεί ο πρόεδρος της Toyota;

Όπως κάθε πρόεδρος εταιρείας, έτσι και η «κεφαλή» της Toyota, ο Akio Toyoda μεταφέρεται με ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο. Όχι όμως με τη λιμουζίνα της Lexus, το πληθωρικό LS, αλλά με τη ναυαρχίδα της Toyota και μάλιστα σε σπορ έκδοση!

Διαβάστε ακόμη: Toyota Corolla KE70 βγαλμένo από όνειρο

Ο πρόεδρος της Toyota προτιμά να μετακινείται με το Toyota Century και μάλιστα με το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Century GRMN. Το μεγάλο σεντάν με το λευκό περλέ αμάξωμα και τις σπορ πινελιές είναι αν μη τι άλλο ξεχωριστό, εντυπωσιακό και ξεφεύγει από τα πρότυπα των γνωστών γερμανικών κυρίως «limo».

Εξωτερικά, το Century GRMN διαθέτει πολυάκτινες ζάντες μεγάλης διαμέτρου της BBS, μαύρη μάσκα μπροστά, σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα με κόκκινη ρίγα, μαύρους καθρέπτες, ποδιές στα μαρσπιέ, μια λεπτή carbon αεροτομή στο τελείωμα του πίσω καπό, λογότυπα GRMN, μεγάλα δισκόφρενα και χαμηλωμένη ανάρτηση.

Διαβάστε ακόμη: Νέο Toyota Yaris GR Sport. Και υβριδικό και σπορ

Πληροφοριακά, το Toyota Century έχει μήκος 5,3 μέτρα και πωλείται στην Ιαπωνία σε τιμές που ξεκινούν από 19.600.000 γεν, δηλαδή περίπου 151.000 ευρώ. Την κίνησή του αναλαμβάνει υβριδικό σύστημα κίνησης, το οποίο συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό 5.0 λτ. V8 ισχύος 381 ίππων και 510 Nm ροπής και έναν ηλεκτρικό κινητήρα 224 ίππων και 300 Nm ροπής. Η συνδυαστική απόδοση ανέρχεται στους 431 ίππους, με τη μέση τιμή της κατανάλωσης να περιορίζεται στα 7,3 λίτρα/100 χλμ. Το συνολικό βάρος του Century ξεπερνά τους 2 τόνους, ενώ το μεταξόνιο υπερβαίνει τα 3 μέτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store