Η πιο σπάνια Mercedes SL σε προνομιακή τιμή

Δεν είναι λίγες οι ειδικές εκδόσεις διαφόρων μοντέλων της Mercedes που κυκλοφορούν εκεί έξω, όμως κάποιες είναι πραγματικά σπάνιες. Καλή ώρα, η SL 320 Μille Miglia Edition.

H 4η γενιά SL, με την κωδική ονομασία R129, υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα και μακρόβια μοντέλα μένοντας στην αγορά για 14 χρόνια, βλέποντας την αλλαγή 2 δεκαετιών και 1 χιλιετίας (1989-2002). Συνολικά παρήχθησαν 213.000 αυτοκίνητα, με την Mercedes να διαθέτει κάποιες εξαιρετικές εκδόσεις όπως η SL73 AMG, με τον V12 των 7.3 λίτρων (μοτέρ που εν συνεχεία έδωσε πνοή στην Pagani Zonda). Μόλις 50 κατασκευάστηκαν και θεωρείται ένα από τα πιο ποθητά «αστέρια». Ακόμα πιο σπάνια, όμως, είναι η Mille Miglia που κυκλοφόρησε σε 12 κομμάτια!

Δείτε ακόμα: Πωλείται μουσειακή Mercedes E 200 του 1995

Ένα από αυτά, που έχει περάσει από το μουσείο της Mercedes μάλιστα, πωλείται. Το χρώμα είναι ασημί, παραπέμποντας στα αγωνιστικά που συμμετείχαν στον περίφημο ιταλικό αγώνα. Οι ζάντες είναι 18 ιντσών και κρύβουν τρυπητές δισκόπλακες πίσω τους, ενώ υπάρχει και το εργοστασιακό hardtop. Στο εσωτερικό οι περισσότερες επιφάνειες είναι καλυμμένες με δέρμα nappa, ενώ ξεχωρίζουν στοιχεία εξοπλισμού όπως τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με μνήμες και λειτουργία μασάζ, ο πίνακας οργάνων από βουρτσισμένο αλουμίνιο, διζωνικό κλιματισμό, τηλέφωνο και CD-player με 10δισκη σιντιέρα.

Κάτω από το καπό συναντάμε τον V6 των 3.2 λίτρων, που αποδίδει 224 ίππους και στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω 5τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Οι επιδόσεις που εξασφαλίζει είναι καλές για τα χρόνια και τον χαρακτήρα της SL, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 8 δλ. και την τελική να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα (238).

Διαβάστε επίσης: Mercedes 560SEC ή μεταχειρισμένο Lada Niva στα ίδια λεφτά;

To αυτοκίνητο είναι του 2000, μετά facelift εποχής (εξ ου και ο V6, αντί του εξακύλινδρου σε σειρά), και το κοντέρ αναγράφει 55.700 χλμ. Για να έχει περάσει από το μουσείο της εταιρίας, προφανώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Πόσο κοστολογείται; Περί τις 66.980 ευρώ. Τότε πώς δικαιολογείται η «προνομιακή τιμή» του τίτλου; Εκτιμητές αναφέρουν πως η εν λόγω έκδοση, μέχρι το 2025 θα έχει αξία που θα ξεπερνά τις 250.000 ευρώ! Οπότε, αναλογικά με την τιμή που μπορεί να πιάσει στο μέλλον, οι σχεδόν 67.000 είναι ευκαιρία – για όποιον του περισσεύουν βέβαια, με τους συλλέκτες να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Get it on Google Play Download on the App Store