Η πρώτη πολυχρηστική πόρτα καρότσας είναι γεγονός! (+video)

Τα αμερικανικά αγροτικά είναι γνωστά για το πελώριο μέγεθος, τους V8 κινητήρες και τα παρανοϊκά ποσά ροπής που παράγουν. Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως είναι και από τα μεγαλύτερα εργαλεία δουλειάς, με τις δυνατότητες ρυμούλκησης και τα ωφέλιμα φορτία της καρότσας να αγγίζουν επίπεδα καθαρόαιμων φορτηγών.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το απόλυτο αγροτικό του πλανήτη! (+video)

Η RAM φροντίζει να μας το υπενθυμίσει, παρουσιάζοντας την πρώτη πόρτα καρότσας – «Transformer» στην κατηγορία! Το σύστημα RAM Multifunction Tailgate προσφέρει 4 διαφορετικές επιλογές ανοίγματος: την κλασική με ολόκληρη την πόρτα κάτω, κάθετα μόνο το δεξί μέρος, το ίδιο για το αριστερό, αλλά και για τα δυο κομμάτια μαζί. Η αναλογία στην επιφάνεια του ανοίγματος της πόρτας φτάνει το 60-40, με τα δυο τμήματα να ανοίγουν σχεδόν σε ορθή γωνία (88 μοίρες). Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η πατέντα αυτή βελτιώνει τα μάλα την φορτοεκφόρτωση ογκωδών αντικειμένων, καθώς σου επιτρέπει να πλησιάσεις πιο κοντά στην καρότσα και σε απαλλάσσει από το εμπόδιο της ριγμένης πόρτας. Το ίδιο ισχύει και για φορτία μικρότερου μεγέθους, αλλά μεγάλου μήκους, για τα οποία πλέον δεν απαιτείται να ανοίξεις ολόκληρη την πόρτα κερδίζοντας έτσι χρόνο και πόντους πρακτικότητας.

Διαβάστε επίσης: Ford Ranger με νέο πανίσχυρο ντίζελ και 10 ταχύτητες

Η διαρρύθμιση αυτή επέτρεψε στους σχεδιαστές του RAM 1500 να προσθέσουν ένα πτυσσόμενο σκαλοπάτι, το οποίο διευκολύνει την επι-αποβίβαση από τον χώρο φόρτωσης. Φυσικά οι αντοχές της πόρτας παραμένουν στα γνωστά επίπεδα, καθώς οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως μπορεί να αντέξει μέχρι 907 κιλά βάρους, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί ενιαίο κομμάτι. Εκτός αυτού του χαρακτηριστικού, η καρότσα του 1500 προσφέρει επίσης αποθηκευτικούς χώρους στα δεξιά, αλλά και στο εσωτερικό του χώρου φόρτωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=hIUwHp9Vcqo

Get it on Google Play Download on the App Store