Η Volvo βάζει «κόφτη» τελικής στα μοντέλα της

1

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα πως από το 2020 όλα τα μοντέλα της θα έχουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χλμ/ώρα. Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Σουηδική εταιρία, πάρθηκε στη προσπάθειά της να αυξήσει την ασφάλεια, αλλά και να εκπληρώσει την δέσμευσή της με το όνομα «Vision 2020», να εξαλείψει πλήρως τον κίνδυνο σοβαρού ή θανάσιμου τραυματισμού σε τροχαίο ατύχημα με εμπλοκή αυτοκινήτου της μέχρι το 2020.

Δείτε ακόμα: Volvo Amazon: Το αυτοκίνητο που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Όπως αναφέρουν οι Σουηδοί, όλα τα επικουρικά συστήματα ασφαλείας της είναι πρακτικά άχρηστα σε υψηλές ταχύτητες. Η Volvo πιστεύει πως ούτε ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί εγκαίρως τους κινδύνους που καραδοκούν όταν κινείται με υπερβολική ταχύτητα, οπότε ο ηλεκτρονικός . Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volvo, Hakan Samuelsson, ο περιοριστής ταχύτητας θα μπορεί να απενεργοποιείται σε ορισμένες χώρες, όπως στην Γερμανία, όπου οι autobahns δεν έχουν όριο ταχύτητας.

Εκτός από τον περιοριστή ταχύτητας, οι Σουηδοί εξελίσσουν τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί κάμερες για την παρακολούθηση του οδηγού, ώστε να τον επιτρέπουν από το να πιάνει τιμόνι όταν αυτός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή δεν παρουσιάζει την δέουσα συγκέντρωση, όντας ας πούμε αφηρημένος στο κινητό του τηλέφωνο.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Volvo XC40 T3 1.5 λτ. 156 PS

Να σημειώσουμε, τέλος, πως η Volvo ενδέχεται να μην είναι η μόνη στην εκστρατεία κατά της υπερβολικής ταχύτητας, καθώς δεν αποκλείεται η Κομισιόν να επιβάλλει ηλεκτρονικούς περιοριστές σε κάθε νέο μοντέλο! Προς το παρόν, είναι σίγουρο πως από το 2020 θα είναι στάνταρ το αυτόματο φρενάρισμα πανικού και βλέπουμε…