Ιαπωνικό το πρώτο αυτοκίνητο με κάμερες αντί για καθρέφτες

Η Lexus προλαβαίνει στo παραπέντε τo Audi e-tron και ανακοινώνει πως το ES από τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα έχει κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες. Πρόκειται για μία έκδοση που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά της Ιαπωνίας αρχικά και κάνει έτσι το ιαπωνικό μοντέλο, το πρώτο αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής που είναι διαθέσιμο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Δείτε ακόμη: Φανταστικό… Honda S2000

Αυτό γιατί το VW XL1 το οποίο είχε επίσης κάμερες αντί για εξωτερικούς καθρέφτες ήταν περιορισμένης παραγωγής στις 250 μονάδες, ενώ το Audi e-tron ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τις παραδόσεις του.

Όπως φαίνεται και στις πιο πάνω εικόνες, το αυτοκίνητο θα έχει στο εσωτερικό, δύο οθόνες μεγέθους 5 ιντσών η κάθε μία, από τις οποίες ο οδηγός θα βλέπει την εικόνα που καταγράφουν οι κάμερες. Έτσι, όπως λέει η Lexus, εξασφαλίζεται η ιδανική ορατότητα ανεξαρτήτως εξωτερικών καιρικών συνθηκών αλλά και φωτισμού.

Διαβάστε επίσης: Πως και γιατί κάνουν τικ-τακ τα φλας (+video)

Μάλιστα, όταν ο οδηγός θα ανάβει φλας ή θα επιλέγει την όπισθεν, τότε η εικόνα που βλέπει από τις οθόνες θα αλλάζει προκειμένου να βελτιστοποιεί την ορατότητά του. Ακόμη ένα πλεονέκτημα των καμερών αντί για εξωτερικούς καθρέφτες είναι σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας, το πιο λεπτό «μπράτσο» το οποίο τους επιτρέπει να βελτιώσουν την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store