Ηλεκτρικό Audi ζητάει αλλαγή λαδιών!

Audi e-tron μάλλον… βραχυκύκλωσε και ζητάει να του αλλάξουνλάδια! Σίγουρα η ηλεκτρική τεχνολογία είναι ακόμα στα σπάργανα και τα νέα μοντέλα θα αντιμετωπίσουν «παιδικές ασθένειες».

Σίγουρα όμως, το τελευταίο πράγμα που περίμενε να δει σαν προειδοποίηση ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρικού Audi e-tron ήταν πως επιβάλλεται να γίνει αλλαγή λαδιών.

Δείτε ακόμα: Μόνο Audi e-tron για τους παίχτες της Μπάγερν

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να πιέζει για λιγότερους ρύπους, οι εταιρείες αναπτύσσουν ταχύτερα τις νέες ηλεκτρικές τεχνολογίες. Όπως κάθε τι νέο έτσι κι η συγκεκριμένη έχει τα ψεγάδια της. Όπως για παράδειγμα η φωτογραφία που διέρρευσε στο Twitter και απεικονίζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του etron, όπου ο υπολογιστής ταξιδίου αναγράφει: «Αλλαγή λαδιού και service σε 3.100 χλμ». Αν πούμε ότι αντιλαμβανόμαστε τη σύγχυση του οδηγού θα σας πούμε ψέματα. Φανταστείτε πόσο μπερδεμένος θα ήταν ένας αμύητος με τα μηχανολογικά οδηγός, που θα έσπευδε στην αντιπροσωπεία για να του αλλάξουν λάδια!

Διαβάστε επίσης: Νέο και πιο σπορ Audi e-tron Sportback με 408 ίππους

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό το παράδοξο, είναι πως το Audi e-tron δεν βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ που προορίζεται για τα ηλεκτρικά μοντέλα του ομίλου. Πατάει πάνω στην MLB evo, η οποία χρησιμοποιείται και από… συμβατικά αυτοκίνητα. Και φαίνεται πως πέρασε αυτούσιο και το λογισμικό που υπολογίζει τα service του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Audi, είναι κάτι που προκαλεί προκαλεί έκπληξη στον οδηγό, αλλά τεχνικά δεν επηρεάζει την λειτουργία του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store