Ηλεκτρικό αυτοκίνητο ετοιμάζει η Kαλάσνικοφ!

Καλά διαβάσατε και καταλάβατε. Τα γνωστά Καλάσνικοφ ενδέχεται να αποκτήσουν τετράτροχο «αδερφάκι», το οποίο θα στοχεύει απευθείας στα μοντέλα της Τesla!

Δείτε ακόμα: Πωλείται Lada Niva στην τιμή των 35.000 ευρώ!

Αυτές ήταν οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ρωσικής εταιρίας, Σοφία Ιβάνοβα, όμως από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών οι δημιουργοί του πιο επιτυχημένου πυροβόλου όπλου παγκοσμίως -του ΑΚ-47, δηλαδή- δεν ήταν εξίσου αποκαλυπτικοί. Το μόνο που ξέρουμε, είναι ότι το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Στρατιωτικό Φόρουμ της Κουμπίνκα βασίζεται στο IZH-21252 Combi, ένα σοβιετικό στέισον βάγκον που αποτελούσε παραλαγή του αντίστοιχου μοντέλου της Moskvich ονόματι 412. Ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα LED, τα κατάμαυρα φιμέ παράθυρα και οι λευκές ζάντες αλουμινίου-ντυμένες σε ελαστικά υψηλών επιδόσεων.

Πίσω συναντάμε επίσης φιμέ φανάρια και μία τάπα στο μέσο της πόρτας του πορτμπαγκάζ, η οποία κρύβει την υποδοχή για την φόρτιση των μπαταριών. Οι Ρώσοι αρκέστηκαν στο να ανακοινώσουν την χωρητικότητα της συστοιχίας, η οποία ανέρχεται στις 90 kWh και προσφέρει αυτονομία 350 χλμ. Επίσης μας έδωσαν και τον χρόνο που το CV-1, όπως ονομάζεται το μοντέλο, χρειάζεται για να «πιάσει» τα 100 χλμ./ώρα από στάση 6 δευτερόλεπτα ακριβώς.

Διαβάστε επίσης: Πρώην αυτοκίνητο της ΚGB πωλείται πιο ακριβά από S-Class!

Ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί, όμως σύμφωνα με την Κalashnikov το αυτοκίνητο εξελίσσεται κανονικά και η έκδοση παραγωγής δεν θα έχει καμία σχέση με το πρωτότυπο, καθώς το σώμα του IZH-21252 χρησιμοποιείται ως πάτωμα εξέλιξης. Ερωτηθείσα, πάντως, για το πώς/πού/πότε θα καταφέρει να χτυπήσει την Tesla η ρωσική οπλοβιομηχανία, η Ιβάνοβα προτίμησε να μην απαντήσει.

Get it on Google Play Download on the App Store