Ηλεκτρικό πατίνι από τη Hyundai με 20 χλμ. αυτονομία!(+video)

Οι ρυθμοί της ζωής είναι εξαιρετικά γρήγοροι και ειδικότερα για εμάς, τα παιδιά της πόλης. Λίγο οι δουλειές μας που πιέζουν, λίγο τα μποτιλιαρίσματα στους κυριότερους οδικούς άξονες, πολλές φορές αναζητούμε ένα γρήγορο κι εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης!

Η Hyundai λοιπόν μας προσφέρει αυτή την εναλλακτική και συνάμα οικολογική λύση, με το ηλεκτρικό της πατίνι που έχει αυτονομία 20 χλμ.!

Δείτε ακόμα: Νέο ηλεκτρικό Hyundai αναβιώνει το Pony!

Η κορεάτικη μάρκα μας είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο πατίνι στην έκθεση ηλεκτρονικών CES το 2017, το οποίο το εξέλιξε και σήμερα μας αποκαλύπτει την εξελιγμένη version του. Πλέον το νέο… μοντέλο έχει την κίνηση στον πίσω τροχό (κι όχι στον εμπρός όπως το concept), χαρακτηριστικό που προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια στο χρήστη. Η κίνηση δίνεται από την μπαταρία λιθίου χωρητικότητας 10,5 Ah, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία για έως 20 χλμ., με μέγιστη ταχύτητα 20 χλμ./ώρα! Οι μηχανικοί μάλιστα τοποθέτησαν ανάρτηση στον εμπρός τροχό για ακόμα μεγαλύτερη άνεση, ενώ μεταφέρεται πανεύκολα, μιας και ζυγίζει μόλις 7,7 κιλά, ενώ «σπάει» στα δυο για να πιάνει ελάχιστο χώρο.

Διαβάστε επίσης: Πιο σκληροπυρηνικό Hyundai i30 N Project C

Σκοπός των μηχανικών είναι στο άμεσο μέλλον να εξοπλίσουν το πατίνι με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, κάτι που θα αυξάνει την αυτονομία κατά 7%. Η Hyundai θέλει να προσφέρει το ηλεκτρικό πατίνι με τα μελλοντικά οχήματά της, κάτι που άλλωστε δήλωσε κι ο DongJin Hyun, επικεφαλής της Ομάδας Ρομποτικής της μάρκας: «Πρόκειται για το προσωπικό πατίνι, το οποίο θα μπορούσε να παρουσιαστεί με τα μελλοντικά οχήματα της Hyundai. Θέλουμε να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας όσο το δυνατόν πιο εύκολη και ευχάριστη. Το προσωπικό πατίνι κάνει τη μετακίνηση ευχάριστη από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο, βοηθώντας παράλληλα στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και των εκπομπών ρύπων στα κέντρα των πόλεων». Το πατίνι αυτό είναι ένα μέρος από τον σχεδιασμό του ομίλου Hyundai Motor για «πράσινες» μετακινήσεις, απαλλαγμένες από ρύπους.

Get it on Google Play Download on the App Store