Ηλεκτρικοί τροχοί για κάθε αυτοκίνητο (+video)

Η ηλεκτροκίνηση σίγουρα είναι η νέα τάση που ακολουθείται από την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς όλο και πιο πολλές εταιρείες την ενστερνίζονται και παρουσιάζουν τα δικά τους ηλεκτρικά μοντέλα. Άλλοτε βλέπουμε αυτοκίνητα με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για όλους τους τροχούς και άλλοτε με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό!

Δείτε ακόμη: Έτσι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό Honda

Και κάπου εδώ έρχεται και η ιδέα της εταιρείας Orbis, η οποία σκέφτηκε να βγάλει στην παραγωγή ηλεκτρικούς τροχούς που θα μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε αυτοκίνητο. Και για να μας το αποδείξει πήρε ένα ολοκαίνουργιο Honda Civic Type R και το έκανε… πειραματόζωο. Και χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο καθώς ακόμη το αυτοκίνητο είναι σε δοκιμές εξέλιξης, οι οποίες πάντως σύμφωνα με τον ιθύνοντα νου της μάρκας πάνε εξαιρετικά.

Όπως θα δούμε και στο video πιο κάτω, κάθε τροχός έχει στο εσωτερικό του ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 70 ίππους. Έτσι, με δύο τέτοιους τροχούς έχουμε 140 επιπλέον ίππους στο αυτοκίνητο, το οποίο φυσικά αποκτά χαρακτηριστικά τετρακίνητου. Σύμφωνα με την Orbis, την εταιρεία που κατασκευάζει τους τροχούς, το βάρος τους είναι ίδιο με μίας ζάντας, ενώ συνοδεύονται από δισκόφρενο που περιλαμβάνει 50% παραπάνω επιφάνεια, κάτι που σημαίνει βελτιωμένο φρενάρισμα και μειωμένη θερμοκρασία ακόμη και έπειτα από συνεχή φρεναρίσματα.

Όσο για την εμφάνιση… σίγουρα δεν είναι ότι πιο ωραίο έχουμε δει, αλλά η Orbis λέει πως θα προσφέρει καπάκια που θα καλύπτουν όλο τον τροχό και θα μπορούν επάνω τους να έχουν διάφορα σχέδια, προκειμένου να ταιριάζουν με την αισθητική του κάθε αγοραστή.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται η ηλεκτρική BMW X3 (+video)

Το μόνο που δεν μας είπε η Orbis είναι από πού παίρνουν ενέργεια αυτή οι τροχοί, τι αυτονομία έχουν και πως φορτίζονται… Στοιχεία βασικά για τα οποία περιμένουμε απαντήσεις καθώς όπως καταλαβαίνετε ο κάθε ένας μπορεί να θέλει να μετατρέχει το αυτοκίνητό του σε ηλεκτρικό, έστω και με περιορισμένη αυτονομία, αγοράζοντας δύο τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store