«Ηλεκτρίζεται» η BP

Η μία εταιρία μετά την άλλη ανακοινώνουν την μελλοντική τους σχέση με τον ηλεκτρισμό καθώς φαίνεται ότι θα είναι η πηγή που θα κινεί τα μελλοντικά οχήματα. Έτσι δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από το παιχνίδι της κατασκευής μπαταριών η βρετανική εταιρία πετρελαίου BP.

Διαβάστε επίσης: Η Ευρώπη βλέπει το μέλλον ηλεκτρικό

Η BP επενδύει 20 εκατομμύρια δολάρια σε μπαταρίες που θα μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε πέντε λεπτά. Ναι καλά ακούσατε, σε μόλις πέντε λεπτά θα γίνεται το «γέμισμα».

Σε συνεργασία με την Ισραηλινή StoreDot που εδρεύει στο Τελ Αβίβ, ο γίγαντας του πετρελαίου δήλωσε ότι ο βραχίονας επιχειρηματικού κεφαλαίου BP Ventures επένδυσε στην επιχείρηση, καθώς προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της. Επίσης με αυτό τον τρόπο θα επιδείξει ένα πιο καθαρό πρόσωπο στην κοινή γνώμη.

Όπως δήλωσε ο Tufan Erginbilgic, διευθύνων σύμβουλος της BP downstream business «Η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της BP για την ηλεκτροκίνηση. Η τεχνολογία του StoreDot δείχνει πραγματικές δυνατότητες για μπαταρίες αυτοκινήτου που μπορούν να φορτίζονται με τον ίδιο χρόνο όπως με το γέμισμα μιας δεξαμενής αερίου»

Δείτε ακόμα: Nέο Kia Sportage

Το StoreDot χρησιμοποιεί τις λεγόμενες «flash batteries», μπαταρίες ιόντων λιθίου που λέγεται ότι μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά οχήματα σε λίγα λεπτά. Οι μπαταρίες τροφοδοτούνται από οργανικές ενώσεις και νανοϋλικά. Να σημειώσουμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η βρετανική BP ασχολείται με την ηλεκτροκίνηση αφού επένδυσε στις αρχές του χρόνου 5 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρία FreeWire, η οποία  εξειδικεύεται στην κατασκευή ταχυφορτιστών σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Get it on Google Play Download on the App Store