Nέο Kia Sportage

Το ότι η Kia θα παρουσίαζε το ανανεωμένο Kia Sportage ήταν ήδη γνωστό, χωρίς ωστόσο να ξέρουμε το πότε ακριβώς θα γινόταν αυτό. Τελικά, η κορεάτικη μάρκα αποφάσισε να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες για το μοντέλο της, που θα έχει μεγάλη γκάμα και για πρώτη φορά και ήπια υβριδική έκδοση με πετρελαιοκινητήρα.

Δείτε ακόμη: Το αυτοκίνητο που δεν τουμπάρει με τίποτα (+video)

Όπως φαίνεται και από τις πρώτες επίσημες εικόνες του, το νέο Kia Sportage διαθέτει αρκετές αλλαγές στην εμφάνισή του. Στο εμπρός μέρος έχει να επιδείξει ανασχεδιασμένη μάσκα, νέο προφυλακτήρα και καινούργια φώτα, ενώ από το πλάι παρατηρούμε τις χρωμιωμένες ράγες οροφής, τις νέου σχεδιασμού ζάντες αλουμινίου αλλά και το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι μικρότερες, με κυριότερες αυτή των φωτιστικών σωμάτων που ενώνονται μεταξύ τους μέσω μιας κόκκινης φάσας αλλά και του νέου προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο ήπιων τόνων, με το τιμόνι να είναι νέο, τον πίνακα οργάνων να έχει αλλαγές στην εμφάνισή του και διαθέτει και μεγαλύτερη ψηφιακή οθόνη, ενώ σύμφωνα με την Kia οι επιλογές σε χρωματισμούς και υλικά θα είναι περισσότεροι από ποτέ για την καμπίνα του αυτοκινήτου. Φυσικά ο εξοπλισμός του ανανεωμένου Kia Sportage θα είναι πλουσιότερος τόσο όσον αφορά την άνεση όσο και την ασφάλειά του, καθώς θα έχει smart cruise control, κάμερα 360 μοιρών και οθόνη αφής 7,0 ιντσών (προαιρετικά 8,0 ιντσών) για το σύστημα πολυμέσων.

Τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα νέα όμως για το καινούργιο Kia Sportage έχουν να κάνουν με όσα δεν βλέπουμε… και συγκεκριμένα με την έκδοση EcoDynamics+. Αυτή θα είναι ήπια υβριδική και θα συνδυάζει την ηλεκτρική ενέργεια με πετρελαιοκινητήρα 2.0 λτ. Παράλληλα, θα υπάρχει και έκδοση 1.6 λτ. CRDi με 115 ή 136 ίππους η οποία αντικαθιστά τη σημερινή 1.7 λτ. με την ισχυρότερη να μπορεί να εφοδιαστεί με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε επίσης: Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Η διάθεση του ανανεωμένου Kia Sportage θα ξεκινήσει μετά το καλοκαίρι και στην χώρα μας, ενώ η υβριδική έκδοση θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμη μόνο κατόπιν παραγγελίας στη χώρα μας.

Get it on Google Play Download on the App Store