Το αυτοκίνητο που δεν τουμπάρει με τίποτα (+video)

Σίγουρα το να τουμπάρεις ένα αυτοκίνητο κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι. Παρόλα αυτά οι εταιρείες κάνουν τα δικά τους τεστ προκειμένου να σιγουρευτούν ότι κάθε νέο τους μοντέλο πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Δείτε ακόμη: Σε νοιάζει που φτιάχτηκε το αυτοκίνητό σου;

Φυσικά τα τεστ αυτά δεν τα κάνουν μόνο οι ίδιες οι εταιρείες αλλά και οι οργανισμοί που ελέγχουν την ασφάλεια (παθητική και ενεργητική) των αυτοκινήτων. Ένας από αυτούς και φημισμένος για την αυστηρότητά του είναι ο αμερικάνικος οργανισμός National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ο οποίος πραγματοποίησε ελέγχους στο Tesla Model X.

Το Model X κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια για τη συνολική του απόδοση αλλά και πέντε αστέρια σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά, στην οποία δοκιμάστηκε στα τεστ παθητικής ασφάλειας. Εκεί όμως που πραγματικά διέπρεψε ήταν στον έλεγχο ανατροπής του, κατά τον οποίο πραγματικά αποδείχτηκε σχεδόν αδύνατο να τουμπάρει.

Διαβάστε επίσης: Έτσι φτιάχνονται καθημερινά 1.400 Ford Focus (+videos)

Προκειμένου να δείξει λοιπόν το επίτευγμα του μοντέλου της η Tesla έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του λογαριασμού της στο twitter, το σχετικό video στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως το αυτοκίνητο ακόμη και όταν τελικά ανατρέπεται, με κάποιο μαγικό τρόπο επιστρέφει στους τροχούς του! Ίσως τελικά το μυστικό να είναι στο εξαιρετικά χαμηλό κέντρο βάρους του, που του χαρίζουν οι μπαταρίες χαμηλά στο πάτωμά του.

Get it on Google Play Download on the App Store