Καινούργιο Lada 2107 σε τιμή για… συλλέκτες

Σαν να βγήκε πριν από λίγο καιρό από το εργοστάσιο της AvtoVAZ στη Ρωσία μοιάζει αυτό το… μουσειακό Lada 2107 του 1992, το οποίο παρόλο που βρίσκεται στο 26ο έτος της ηλικίας του, έχει πατήσει ελάχιστα στους δρόμους, αφού το κοντέρ του έχει γράψει μόνο 1.443 χιλιόμετρα.

Διαβάστε και αυτό: Μία ακόμα ανανέωση για το Lada Niva

Άγνωστο παραμένει γιατί ο ιδιοκτήτης του το έχει κρατήσει σαν κειμήλιο, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για κάποιο σπάνιο και συλλεκτικό μοντέλο μεγάλης χρηματικής αξίας. Και όμως ο κάτοχός του το πουλάει στην πολύ υψηλή τιμή των 9.890 ευρώ, χρήματα τα οποία θα χάσει αμέσως όταν κυκλοφορήσει ξανά. Εκτός αν αυτός που θα το αγοράσει θα το κρατήσει στο «ψυγείο» για μερικές ακόμα δεκαετίες, μήπως κάποια στιγμή πιάσει περισσότερα λεφτά.

Σύμφωνα πάντως με την αγγελία πρόκειται για ένα «σπάνιο μοναδικό κομμάτι Lada 2107», το οποίο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, χωρίς ζημιές στο χρώμα και στο αμάξωμα. Υπάρχει μία γρατσουνιά στην αριστερή γωνία του εμπρός προφυλακτήρα. Επίσης, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε τελευταία ως έκθεμα.

Δείτε ακόμη: Πρεμιέρα για το Lada Vesta Sport (+επιδόσεις)

Την κίνησή του αναλαμβάνει το 1.5 λτ. μοτέρ των 75 ίππων και 104 Nm ροπής, το οποίο επιταχύνει το βάρους 1.060 κιλών αμάξωμα στα 0-100 χλμ./ώα σε 17 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 χλμ./ώρα. Όσο για την κατανάλωση υπολογίστε γύρω στα 9,2 λτ./100 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store